Antena Meniu Search
x

Primarul Romei a condamnat "protestul absurd", după ce activiştii "au înnegrit" Fontana di Trevi: 300.000 de litri de apă vor fi irosiți pentru a curăța fântâna

Şapte activişti, care protestau faţă de schimbările climatice, s-au urcat în Fântâna Trevi din Roma şi au turnat cărbune diluat în apă pentru a o înnegri. Primarul Roberto Gualtieri a condamnat protestul, calificându-l drept "absurd" şi explicând că 300.000 de litri de apă vor fi irosiți pentru a curăța fântâna.

de Redactia Observator

la 22.05.2023, 11:17

Protestatarii din grupul ”Ultima Generazione” au ridicat pancarte pe care scriau ”Nu vom plăti pentru combustibili fosili” şi au strigat ”ţara noastră este pe moarte”. Poliţia în uniformă a intrat în apă pentru a-i lua pe activişti, mulţi turişti filmând cascadoria şi câţiva dintre privitori strigând insulte la adresa protestatarilor, au arătat imagini video.

Într-o declaraţie, Ultima Generazione a cerut încetarea subvenţiilor publice pentru combustibilii fosili şi a legat protestele de inundaţiile mortale din regiunea Emilia-Romagna, din nordul Italiei, din ultimele zile. Grupul a spus că una din patru case din Italia sunt expuse riscului de inundaţii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, cel mai recent dintr-o serie de acte care vizează opere de artă din Italia. ”Destul cu aceste atacuri absurde asupra moştenirii noastre artistice”, a scris el pe Twitter. Acesta a calificat demonstraţia drept "absurdă", explicând că va fi nevoie de 300.000 de litri de apă pentru a curăţa fântâna. 

Tradiţia este ca vizitatorii să arunce monede în celebra Fântână Trevi din secolul al XVIII-lea, pentru a se asigura că se vor întoarce la Roma într-o zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Primarul Romei a condamnat "protestul absurd", după ce activiştii "au înnegrit" Fontana di Trevi: 300.000 de litri de apă vor fi irosiți pentru a curăța fântâna