Antena Meniu Search
x

Primele concluzii în cazul unui zgârie-nori din Shenzhen care s-a clătinat periculos, cu sute de oameni în interior - VIDEO

Clătinatul unui zgârie-nori în orașul chinez Shenzhen a fost cauzat, cel mai probabil, de un cumul de factori, între care se numără curenții de aer puternici, trepidațiile de la liniile ferate subterane și temperaturile fluctuante, potrivit constatărilor preliminare raportate de presa locală.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.05.2021, 15:42

Turnul din Shenzhen care s-a clătinat periculos, cu sute de oameni în interior
Primele concluzii în cazul unui zgârie-nori din Shenzhen care s-a clătinat periculos, cu sute de oameni în interior - Profimedia Images

SEG Plaza, cu o înălțime de aproape 300 de metri a început să se clatine, marți după-amiază, provocând evacuarea oamenilor din interior, în timp ce pietonii priveau îngroziți.

Nu au existat cutremure în zonă și autoritățile locale au declarat că inginerii nu au găsit nicio anomalie de siguranță la clădire sau în mediul înconjurător. 

Nici nivelul de mișcare nu a depășit limitele codului de construcție.

Turnul de 300 de metri a început să se clatine din senin

Presa chineză a declarat că o investigație preliminară, confirmată de Departamentul de gestionare a situațiilor de urgență din provincia Guangdong, a constatat că oscilația a fost mai degrabă verticală decât orizontală și că a fost cauzată de o combinație de curenți de aer, două linii ferate subterane care trec pe sub clădire și slăbirea rezistenței oțelului din cauza temperaturilor crescute, scrie The Guardian.

Descoperirile preliminare au arătat că respectivul zgârie-nori nu are un amortizor de masă reglat - un dispozitiv imens ca un pendul pentru a preveni legănarea excesivă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Clădirea a rămas închisă după incident

Clădirea, care a fost construită în urmă cu 21 de ani, a fost închisă publicului, însă unii angajați s-au întors înăuntru pentru a-și lua obiectele personale ori de birou.

Imaginile postate pe Internet au surprins momentul în care sute de oameni aleargă îngroziți cât mai departe de clădire, în timp ce aceasta se clatină aparent fără motiv.

Clădirea poartă numele producătorului de electronice și semiconductoare Shenzhen Electronics Group, ale cărui birouri au sediul în complex.

Turnul este al 18-lea cel mai înalt din Shenzhen

Este cel de-al 18-lea cel mai înalt turn din Shenzhen, potrivit bazei de date a zgârie-nori Consiliului pentru clădiri înalte și habitate urbane.

Autoritățile încă nu au spus când sau dacă clădirea se va redeschide.

„Ei susțin că clădirea este în siguranță, dar pun pariu că le e teamă să permită accesul în clădire” a spus un comentator la Weibo.

Alții și-au exprimat furia, sugerând că departamentul guvernamental ar trebui să-și mute biroul în clădire, în timp ce unii au cerut răbdare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Primele concluzii în cazul unui zgârie-nori din Shenzhen care s-a clătinat periculos, cu sute de oameni în interior - VIDEO