Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primele imagini cu tânăra cu origini româneşti, ucisă de Hamas în Israel. Bruna avea doar 24 de ani și era dată dispărută

Război Israel - Hamas. Un cetăţean român este dat dispărut după atacurile militanţilor Hamas, anunţă oficialii israelieni. Ministerul român de Externe spune că verifică informaţia prin ambasada ţării noastre la Tel Aviv. În total, 158 de oameni, din 36 de ţări, sunt daţi dispăruţi în urma masacrului de sâmbătă. Între timp, numărul victimelor confirmate a ajuns la 2.500 de morţi şi peste 8.000 de răniţi de ambele părţi. Printre cei a căror moarte a fost confirmată se află şi o tânără cu origini româneşti. 

de Redactia Observator

la 12.10.2023 , 13:33

Un bloc din Așkelon se numără printre ultimele ţinte ale militarilor Hamas. A rămas în picioare, dar cu greu mai poate fi locuit.

Localnici: Casa se cutremura. Nu ştiam că am fost loviţi până nu am mers la acel apartament. Am ieşit şi am văzut că al doilea etaj era cuprins de flăcări.

Localnică: Eram la primul etaj cand s-a auzit o alarmă. Au fost trei sau patru rachete care au lovit în etajele inferioare.

Vezi și

Reporter: Îți e frică?

Pe acelaşi subiect

Localnică: Da, desigur, dar încerc să fac față. Ce pot să fac acum... mi-au spus să aștept.

Bianca Iacob, reporter Observator: Cred că aici a fost bucătăria după cum arată scheletul. Totul e făcut scrum, iar aici, sufrageria și ce a mai rămas.

Supravieţuitorii atacurilor Hamas spun că de sâmbătă trăiesc sub teroare. Printre supravieţuitorii atacului sângeros din weekend este şi Rotem Mathias, care trăieşte acum graţie părinţilor săi.

Rotem Mathias, supravieţuitor: Teroriştii au început să tragă. Au deschis uşa şi au tras iarăşi. Au aruncat o grenadă sau ceva şi a explodat. Ultimul lucru pe care tata mi l-a zis a fost că şi-a pierdut mâna şi, apoi, mama a murit când era deasupra mea.

O tânără cu origini românești, printre victimele Hamas

Potrivit ultimelor informaţiii, printre victime se află şi o tânără cu origini româneşti. Bruna avea 24 de ani şi era dată dispărută. Abia ieri părinţii au aflat că fiica lor a fost ucisă de luptătorii Hamas.

Tragedii sunt şi în Gaza - aflată sub blocadă totală. Acolo zone întregi de case au fost rase de pe faţa pământului. Între timp, premierul israelian a anunţat că va forma un guvern de urgenţă şi un cabinet de război alături de unul din liderii opoziţiei, Benny Gantz. Cât despre iminenta intervenţie terestră în Gaza, aceasta va avea loc "la momentul oportun" a spus ministrul Apărării.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Orice membru al grupării Hamas este un om mort. Hamas este ISIS şi va fi distrus şi eliminat la fel cum lumea a distrus şi a eliminat ISIS.

Preşedintele american Joe Biden continuă să critice acţiunile sângeroase ale Hamas şi promite că va ajuta în continuare Israelul. "Acest atac a fost o campanie de cruzime pură. Este cea mai sângeroasă zi pentru evrei de la Holocaust". Ca să-şi arate şi mai clar sprijinul pentru statul evreu, secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, se află astăzi la Tel Aviv.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Primele imagini cu tânăra cu origini româneşti, ucisă de Hamas în Israel. Bruna avea doar 24 de ani și era dată dispărută