Antena Meniu Search
x

Primele represalii ale Chinei la adresa Taiwanului. Beijingul suspendă importurile a 35 de producători taiwanezi

China a suspendat importurile a 35 de exportatori taiwanezi de biscuiţi şi produse de patiserie începând de luni, drept avertisment către insula autoguvernată înaintea unei potenţiale vizite a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 15:33

Primele represalii ale Chinei la adresa Taiwanului. Beijingul suspendă importurile a 35 de producători taiwanezi
Primele represalii ale Chinei la adresa Taiwanului. Beijingul suspendă importurile a 35 de producători taiwanezi - Profimedia Images

Dintre cele 3.200 de companii taiwaneze înregistrate la vama Chinei la categoria alimente, 2.066 de intrări au fost listate ca ”suspendare a importurilor”, a relatat Central News Agency din Taiwan.

Dintre cele 107 înregistrări din categoria biscuiţi, produse de patiserie şi pâine, 35 au fost incluse pe lista importurilor suspendate, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele de înregistrare postate pe site-ul Administraţiei Generale a Vămilor din China.

”Am aflat despre interdicţie înainte de a pleca de la serviciu aseară”, a declarat un manager al unei companii vizate, adăugând că nu ştie de ce compania sa a fost interzisă. Există companii alimentare care spun că produsele lor au fost deja respinse de vama din China”, a spus el.

Sancţiunile au fost impuse în contextul în care China a avertizat-o în mod repetat pe Pelosi să nu viziteze Taiwanul, despre care pretinde că este al său. Beijingul susţine că vizita ar contraveni principiului unei singure Chine. pe care Washingtonul a promis să îl respecte.

Pe acelaşi subiect

Primele represalii ale Chinei la adresa Taiwanului

Nu era clar dacă se pregătesc mai multe restricţii, dar cele mai mari exporturi ale Taiwanului către China sunt electronice şi piese, maşini, materiale plastice şi produse chimice.

China a suspendat deja importul a numeroase articole, inclusiv peştele grouper, ananas şi mere cu zahăr din Taiwan încă de anul trecut, invocând îngrijorări cu privire la paraziţi, acuzaţie pe care Taiwanul a negat-o cu fermitate.

Consiliul Agriculturii din Taiwan a anunţat că va lua măsurile relevante pentru a ajuta cele mai recente companii afectate de suspendarea ”pe termen scurt”.

În 2021, importurile Chinei din Taiwan au atins un record de 189 de miliarde de dolari, potrivit datelor oficiale taiwaneze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Primele represalii ale Chinei la adresa Taiwanului. Beijingul suspendă importurile a 35 de producători taiwanezi