Antena Meniu Search
x

Primul avion german cu ajutor umanitar pentru civilii din Gaza a aterizat în Iordania: "Ne pregătim pentru zborurile următoare".

Război Israel - Hamas. Primul avion al Forţelor aeriene germane cu ajutor umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza a aterizat joi noaptea în Iordania, informează DPA.

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 09:58

Primul avion german C-130 Hercules cu ajutor umanitar pentru civilii din Gaza a aterizat în Iordania
Primul avion german C-130 Hercules cu ajutor umanitar pentru civilii din Gaza a aterizat în Iordania - Team Luftwaffe / X

''Primul avion a aterizat în siguranţă în Iordania. Descărcăm materialul pe care l-am adus cu noi şi ne pregătim pentru zborurile următoare'', au anunţat Forţele aeriene germane într-o postare pe platforma X (fosta Twitter).

Ministrul apărării german Boris Pistorius a aprobat miercuri livrarea ajutorului umanitar pentru Fâşia Gaza, ce urma să fie transportat în Iordania cu două avioane C-130 Hercules, fiecare dintre ele cu o capacitate de 18 tone.

Primul avion german cu ajutor umanitar pentru Gaza a aterizat în Iordania

Ulterior, până la finalul săptămânii ajutoarele vor începe să fie paraşutate în Fâşia Gaza. Potrivit organizaţiilor umanitare, situaţia civililor din Fâşia Gaza se agravează în fiecare zi, iar ONU a avertizat că este iminentă o criză cauzată de penuria de alimente.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aproximativ 2,2 milioane de palestinieni trăiesc în enclava situată între Israel şi Egipt. Numeroase ţări au criticat acţiunile armatei israeliene, iar guvernul german i-a cerut Israelului să ia măsuri pentru ameliorarea situaţiei umanitare din Fâşia Gaza.

Războiul dintre Israel şi mişcarea Hamas a izbucnit după atacul terorist efectuat în 7 octombrie de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când peste 1.200 de persoane au fost ucise. Alte aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza. Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră de amploare, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza.

Conform autorităţilor sanitare din Fâşia Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat până acum cu peste 31.000 de morţi în rândul palestinienilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Primul avion german cu ajutor umanitar pentru civilii din Gaza a aterizat în Iordania: "Ne pregătim pentru zborurile următoare".