Antena Meniu Search
x

Mărturiile de groază ale medicilor palestinieni de la spitalul Nasser. Spun că au fost bătuţi şi umiliţi de soldaţii israelieni

Noi poveşti de groază vin din Fâşia Gaza. Medicii palestinieni de la un spital ocupat de trupele israeliene spun că au fost legaţi la ochi, bătuţi şi umiliţi de militari. În acest timp, zeci de oameni au murit de foame în enclavă, iar sute de mii de persoane nu au ce să pună pe masă.  

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 08:36

Vezi și

Trupele israeliene au intrat în spitalul Nasser din Khan Younis la mijlocul lui februarie. Tot atunci a început coşmarul personalului medical. Medicii şi asistenţii spun că au fost dezbrăcaţi la pielea goală şi ţinuţi ore în şir în genunchi, cu mâinile la cap. Doctorul Abu Sabha, alături de alţi colegi, a fost dus în Israel, unde forţele speciale l-au interogat cu brutalitate. 

Abu Sabha, medic palestinian: Stăteam cu mâinile ridicate deasupra capului, în felul acesta. Am stat cu capul în jos timp de trei ore. Apoi, un soldat mi-a spus să merg către el. A continuat să mă lovească până mi-a rupt mâna. De câteva ori m-am gândit că mi-a venit sfârşitul şi că sunt ultimele clipe ale vieţii mele.

Medicul palestinian a fost eliberat după opt zile, fără a i se aduce vreo acuzaţie. În schimb, Israelul susţine că spitalul a fost folosit după atacul de la 7 octombrie pentru a găzdui ostaticii luaţi de Hamas.

Situaţie tot mai rea, de la o zi la alta, în Gaza

Pe acelaşi subiect

În Fâşia Gaza, situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta. 27 de oameni, printre care şi copii sau nou-născuţi, au murit de foame, iar un sfert din populaţie este afectată de lipsa hranei. Localnicii se înghesuie să prindă o bucăţica de mâncare.

Palestinieni: Copiii noştri nu găsesc nimic de mâncare. Nu avem mâncare, nu avem apă de băut, nu avem făină. Toți acești copii au nevoie de nutriție, sprijin financiar și umanitar.

Noi ajutoare au fost paraşutate peste zi în Gaza, iar un convoi umanitar a intrat în enclavă prima dată după 20 februarie. O navă încărcată cu 200 de tone de alimente şi medicamente a plecat din Cipru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Mărturiile de groază ale medicilor palestinieni de la spitalul Nasser. Spun că au fost bătuţi şi umiliţi de soldaţii israelieni