Primul caz de infectare cu gripă și noul coronavirus pune pe jar autoritățile din întreaga lume
Cele mai negre temeri ale medicilor încep să se adeverească. Primul caz la nivel mondial de infectare cu noul coronavirus şi gripă a fost confirmat în Mexic. O femeie de 54 de ani care avea antecedente de boli pulmonare şi obezitate a primit dublul diagnostic. Cazul ei îngrijorează lumea medicală pe măsură ce tot mai multe ţări sunt pe punctul de a rămâne fără locuri în spitale.
- Autoritățile din mai multe țări pregătesc noi restricții pentru combaterea coronavirusului.
Specialiştii americani îi spun TWINDEMIC. Posibilitatea de a te infecta simultan cu gripă şi noul coronavirus.
În Mexic, o femeie de 54 de ani este primul pacient care bifează ambele diagnostice. Primul a fost COVID, iar la câteva zile distanţă, cel de gripă. Femeia este internată în stare stabilă, dar cazul ei provoacă îngrijorare.
Medicii se tem că e doar începutul. Infectarea cu unul dintre virusuri îi face pe oameni vulnerabili şi la celălalt.
John Lynch, University of Washington Medicine: Anul acesta ne confruntăm cu posibilitatea a două epidemii care se suprapun. COVID poate fi confundat cu gripa şi asta va crea o mulţime de probleme.
Suprapunerea sezonului gripal cu pandemia de coronavirus poate fi catastrofală şi pentru sistemul medical deja greu încercat.
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director Organizația Mondială a Sănătății: Asistăm la o creştere, la nivel mondial, a numărului de cazuri raportate de COVID-19. Multe oraşe şi multe ţări raportează o creştere a spitalizărilor şi a gradului de ocupare al paturilor de la Terapie Intensivă.
Vaccinarea antigripală realizată în paralel cu testarea pe scară largă împotriva COVID şi impunerea restricţiilor sunt singurele arme în războiul dublu pe care guvernele îl vor susţine iarna aceasta.
Pe măsură ce rata infectării creşte, în tot mai multe ţări guvernele caută soluţii pentru a reduce rata infectării fără o nouă carantină generalizată.
În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a anunţat un nou val de restricţii.
Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Nivelul de alertă mediu implică măsurile deja existente la nivel naţional, precum regula întâlnirilor în șase şi închiderea restaurantelor şi barurilor la 10 seara. Nivelul maxim de alertă include măsuri suplimentare, inclusiv interdicţia primirii de musafiri.
În Franţa, situaţia este critică. Mâine seară, preşedintele Macron se va adresa naţiunii şi nu sunt excluse noi restricţii. Zona Ile de France, care include şi capitala Paris, este cea mai afectată. 17 la sută din teste sunt pozitive.
Belgia, Germania, Cehia sau Polonia se confruntă şi ele cu o creştere a numărului de cazuri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰