Antena Meniu Search
x

Video Val de controverse după ce s-a zvonit că soţia lui Charles al III-lea, Camilla, ar putea primi titlul de "regină"

Soţia Regelui Charles al III-lea, Camilla, ar urma să scape de titlul de Consoartă şi să fie recunoscută drept Regină, susţine presa britanică. Schimbarea ar urma să aibă loc odată cu ceremonia încoronării din 6 mai, pentru care pregătirile sunt în toi.  

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 28.02.2023, 17:54

Vezi și

Primele indicii au venit încă de săptămâna trecută, când Camilla a schimbat numele organizaţiei sale de caritate. "Sala de lectură a ducesei de Cornwall" a devenit peste noapte "Sala de lectură a Reginei". Nici titlul de Consoartă nu a fost păstrat. Schimbarea oficială ar urma să aibă loc după încoronarea Regelui Charles, din luna mai. Camilla doreşte ca nepoţii ei să aibă un rol central la unul dintre cele mai sacre momente din timpul ceremoniei. Lola, Eliza, Freddy și gemenii Louis și Gus îi vor ţine acesteia baldachinul deasupra capului în timp ce este unsă cu ulei sfânt.

Camilla va avea titulatura de "regină". Reacţii după anunţ

Anunţul a stârnit deja un val de controverse. Iar asta pentru că, în 2022, la aniversarea Jubileului de Platină, Regina Elisabeta a II-a şi-a exprimat dorinţa clară asupra titulaturii. "Dorința mea sinceră este ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută ca Regină Consoartă, în timp ce își va continua propriul serviciu loial", spunea atunci Regina Elisabeta a II-a.

Ceremonia, mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea din 1953, va avea loc pe 6 mai, la Westminster Abbey. Cu tradiţii păstrate de mai bine de 1000 de ani şi cu unele noi, Operațiunea Golden Orb nu va lăsa nimic la voia întâmplării. 2000 de invitaţi unul şi unul sunt aşteptaţi la ziua care schimbă istoria Marii Britanii. Printre ei, membri ai altor moharhii şi conducătorii statelor arabe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Val de controverse după ce s-a zvonit că soţia lui Charles al III-lea, Camilla, ar putea primi titlul de "regină"