Antena Meniu Search
x

Primul spectacol de operă drive-in din Marea Britanie

Reprezentanţii Operei Naţionale din Marea Britanie au decis să se adapteze pentru a supravieţui în timp de pandemie. Britanicii s-au bucurat din nou de un spectacol live de operă, după şase luni de pauză.

de Redactia Observator

la 23.09.2020, 17:36

Vezi și
  • Astfel de spectacole au devenit deja un trend în toată lumea din cauza pandemiei.
  • În acest mod sunt respectate măsurile impuse de autorităţi.

Dar nu la fel cum obişnuiau în trecut. De data acesta i-au privit pe artişti din maşinile personale, iar ropotele de aplauze de la final au lipsit.

A fost primul spectacol drive-in al Operei Naţionale din Marea Britanie. Sala cu peste 2 mii de locuri a fost înlocuită de o parcare, unde oamenii au venit cu maşinile personale. 90 de minute a durat tot show-ul iar spectatorii au privit interpretarea modernă a operei La bohème compusă de Giacomo Puccini prin parbrizul autoturismului. Muzica au ascultat-o la radio.

Astfel de spectacole au devenit deja un trend în toată lumea din cauza pandemiei. În acest mod sunt respectate măsurile impuse de autorităţi. Inclusiv artiştii au păstrat distanţarea socială, cu excepţia a doi dintre ei care au avut de interpretat o scenă romantică.

Paul Sheehan, artist liric: A fost dificil. Am făcut totul foarte atent, am purtat măști pe tot parcursul procesului. Am avut linii trasate pentru a respecta distanţarea socială.

Cu toate acestea, organizatorii speră ca spectacolele de acest gen să nu devină o obişnuinţă. Opera Naţională a Marii Britanii plănuieşte să redeschidă teatrul London Coliseum pe 7 noiembrie pentru un spectacol în care să se respecte distanţarea socială.

Însă numărul cazurilor noi de infectare este în creştere din Regatul Unit. Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate aproape 5 mii şi noile restricţii impuse de autorităţi ar putea opri planurile organizatorilor de spectacole.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Primul spectacol de operă drive-in din Marea Britanie