Antena Meniu Search
x

Theresa May a rămas fără consilieri! Şi-au dat demisia după rezultatul alegerilor

Rezultatul alegerilor generale aduce incertitudine în Marea Britanie. Premierul Theresa May a rămas fără principalii săi consilieri, care şi-au depus demisiile dupa aflarea rezultatelor scrutinului.

Vezi și

Rezultatul alegerilor generale aduce incertitudine în Marea Britanie. Premierul Theresa May a rămas fără principalii săi consilieri, care şi-au depus demisiile dupa aflarea rezultatelor scrutinului. În ciuda tensiunilor, Theresa May a anunţat formarea unui nou Guvern... cu sprijinul Partidului Democratic Unionist. 

Theresa May depune eforturi mari pentru a construit un Guvern după ce partidul său a pierdut majoritatea absolută la alegerile anticipate de joi.

Un deputat conservator s-a deplasat la Belfast pentru a discuta cu reprezentanţii Partidului Democrat Unionist, principala formaţiune politică a Irlandei de Nord.

Alături de aceştia, May încearcă să formeze un cabinet capabil să poarte negocierile pentru Brexit.

Rezultatul alegerilor a creat însă nemulţumiri în partidul actualului premier. Principalii doi consilieri de la Londra au demisionat şi tot mai multe voci spun că Theresa May ar trebui să facă acelaşi lucru din cauza rezultatului scrutinului de joi. În tabara adversă, cea a Partidului Laburist, alegerile sunt motiv de sărbătoare. 

Laburiştii au obţinut 262 de mandate în Parlament, cu 30 mai multe decât la alegerile precedente. 

Oficialii europeni spun că negocierile pentru Brexit vor avea loc indiferent de ce se va întâmpla pe plan politic în Regat.

În condiţiile în care campania electorală a fost umbrită de valul de atentate teroriste de pe teritoriul britanic, Theresa May a promis că noul guvern va intesifica eforturile împotriva ideologiei extremiste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Theresa May a rămas fără consilieri! Şi-au dat demisia după rezultatul alegerilor