Antena Meniu Search
x

Prințul Harry și Prințul William i-au adus omagii diferite Prințului Philip. ”Maestru al grătarului, glumeț legendar şi obraznic până la final”

Prinţul William, duce de Cambridge, și prințul Harry, duce de Sussex, i-au adus luni un omagiu bunicului lor, ducele de Edinburgh. 

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 17:44

Prințul Harry și Prințul William i-au adus un omagiu Prințului Philip: Bunicule, îți mulțumesc pentru că ai fost mereu tu însuți
Prințul Philip, Prințul William și Prințul Harry, la o paradă militară în 2006 - Getty Images

Cei doi frați William și Harry i-au adus două omagii foarte diferite prințului Philip: William în mod formal laudă bunătatea bunicului față de Kate și viața dedicată reginei și țării, în timp ce Harry își amintește de el ca de un ”maestru al grătarului, glumeț legendar şi obraznic până la final”.

Aducându-i un omagiu bunicului său, prințul Harry a spus că prințul Philip ”a fost în mod autentic el însuși, cu un spirit tăios și care putea capta atenția oricărei încăperi datorită farmecului său. Nu știai niciodată ce ar putea spune în continuare.” 

„Lumea își va aminti de el ca de cel mai longeviv consort al unui monarh, un militar decorat, un prinț și un duce. Dar pentru mine, la fel ca pentru mulți dintre voi care ați pierdut pe cineva drag sau un bunic din cauza durerii din acest ultim an, el a fost bunicul meu: maestru al grătarului, glumeț legendar și obraznic până la sfârșit”.

Harry l-a descris pe prințul Philip drept „sprijinul” reginei „cu un devotament fără egal”.„În timp ce aș putea continua în stilul acesta, știu că acum el ne-ar spune tuturor, cu o bere în mână, mergi înainte” a mai spus Harry  „Deci, în această notă, bunicule, îți mulțumesc pentru serviciul tău, dedicarea ta față de bunica și pentru că ai fost mereu tu însuți”.

Pe acelaşi subiect

Prinţul William a spus că prințul Philip l-a ghidat în viaţă şi s-a arătat recunoscător pentru bunătatea pe care a arătat-o familiei sale. „Centenarul vieţii bunicului meu a fost definit de serviciu - în slujba ţării sale şi Commonwealth-ului, soţiei lui şi reginei şi familiei noastre”, a transmis prinţul William.

Mesajul, care a fost publicat şi pe Facebook împreună cu o fotografie în care prinţul Philip e alături de strănepotul George, continuă: „Mă simt foarte norocos să am nu doar exemplul lui care m-a ghidat, ci şi prezenţa lui mult în viaţa mea de adult - ambele, în vremuri bune şi în cele mai grele zile. Voi fi mereu recunoscător că soţia mea a avut atâţia ani să îl cunoască pe bunicul meu şi pentru bunătatea pe care el i-a arătat-o. Nu voi lua de-a gata amintirile speciale pe care copiii mei le vor avea întotdeauna cu străbunicul lor venind să îi ia cu trăsura şi că au văzut ei înşişi simţul lui contagios de aventură, precum şi simţul umorului”. 

„Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte dintr-o generaţie extraordinară. Catherine şi cu mine vom continua să facem ce el şi-ar fi dorit şi o vom sprijini pe regină în anii următori. Îmi va lipsi bunicul meu, dar ştiu că el ar fi vrut ca noi să continuăm munca”.

Prinţul Philip, care a fost căsătorit 73 de ani cu regina Elisabeta a Marii Britanii, a murit pe 9 aprilie, la Castelul Windsor. El va fi înhumat pe 17 aprilie, după o ceremonie religioasă restrânsă ce va avea loc în Capela St. George de pe domeniul castelului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Prințul Harry și Prințul William i-au adus omagii diferite Prințului Philip. ”Maestru al grătarului, glumeț legendar şi obraznic până la final”