Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Prinţul Louis, în costumul de marinar purtat de tatăl său pe când avea 2 ani. Vedeta Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Momente emoţionante în Regatul Unit. Astăzi, festivităţile grandioase pentru Jubileul de Platină al Reginei au continuat cu o ceremonie în Catedrala Sf. Paul din Londra. Totul, însă, în absenţa Reginei, care s-a bucurat de recunoştinţa celor din jur de acasă, din faţa televizorului, din cauza dificultăţilor de deplasare. Ultima ei ieşire a fost aseară. 

de Alexandra Paraschiv

la 04.06.2022 , 14:54

Înainte de ceremoniile de azi, globul Commonwealth-ului Națiunilor a fost aprins aseară la Castelul Windsor ca într-o poveste de basm. Cu zâmbetul pe buze, Regina Elisabeta a II-a a făcut onorurile. 3.500 de făclii au luminat din curtea Castelului până în Palatul Buckingham, unde piesa centrală a fost o construţie simbolică pentru "Tree of Trees", înalt de 21 de metri. În timpul ceremoniei, pe faţada Palatului Buckingham au fost proiectate imagini spectaculoase cu monarhul, de la începutul domniei şi până în prezent. La fel s-a întâmplat în mai multe locaţii cheie din Regatul Unit. 

Prinţul Louis, vedetă la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta

Însă vedeta de pe reţele de socializare a fost prinţul Louis. A fost surprins în timp ce vorbea cu străbunica sa, în timp ce se strâmba, ţipa sau îşi acoperea urechile deranjat peste măsură de zgomotul avioanelor de la paradă. Glumele au curs pe bandă rulantă pe toate platformele sociale. Costumaţia de marinar a micuţului a atras, însă, atenţia tuturor. Acelaşi costum a fost purtat prima dată de tatăl său, Prinţul William, în 1985, când avea doar doi ani. 

Vezi și

Regina Elisabeta a II-a nu a fost prezentă la ceremonia de azi

Pe acelaşi subiect

Pentru că se mişcă tot mai greu, în a doua zi dedicată ceremoniilor, Regina nu a mai putut fi prezentă. La Catedrala Sf. Paul din Londra, Ziua Recunoştinţei a fost onorată de membrii familiei regale. Inclusiv de Ducele și Ducesa de Sussex. Ieri, cei doi au luat prânzul alături de restul familiei şi au prezentat-o pentru prima dată reginei pe micuţa Lilibet. Prinţul Charles a fost cel care i-a ţinut astăzi locul Reginei Elisabeta. A sosit la ceremonie alături de soţia sa, Ducesa de Cornwall. În biserică, toţi ochii au fost aţintiţi spre cuplurile regale. 

Slujba nu a fost lipsită de incidente. Doi membri ai Forţelor Armate Regale, care făceau parte din garda militară de onoare, au leşinat pe scările Catedralei. Şi-au revenit însă repede. 

În cei 70 de ani de domnie, Regina Elisabeta a II-a a mai avut parte de trei celebrări: Jubileul de Argint, cel de Aur şi cel de Diamant. 

Alexandra Paraschiv Like

Alexandra Paraschiv, redactor pentru secţia ştirilor Externe de la Observator şi studentă la master, Jurnalism.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Prinţul Louis, în costumul de marinar purtat de tatăl său pe când avea 2 ani. Vedeta Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a