Antena Meniu Search
x

Prinţul modern care va urca pe tron! Povestea lui Felipe de Asturias

Odată cu abdicarea lui Juan Carlos, toată atenţia se mută asupra lui Felipe de Asturias, viitorul rege Felipe al VI-lea. Deşi a scandalizat opinia publică, acesta este iubit de popor

Odată cu abdicarea lui Juan Carlos, toată atenţia se mută asupra lui Felipe de Asturias, viitorul rege Felipe al VI-lea. Deşi a scandalizat opinia publică, acesta este iubit de popor

Prinţul, în vârstă de 46 de ani, este cel de-al treilea copil al regelui Juan Carlos şi al reginei Sofia şi are două surori mai mari. Numele integral al acestuia este Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbon y de Grecia, căruia i se adăugă titlurile de Prinţ de Asturias, Prinţ de Viana, Prinţ de Girona, Duce de Montblanc, Conte de Cervera şi Lord de Balaguer.

Un "Playboy" din casa regală!

S-a născut pe 30 ianuarie 1968 la Madrid, iar în tinereţe a fost văzut că un fel de playboy. Două dintre iubitele sale au fost respinse de părinţi pe motiv că nu reprezintă "partenere adecvate" pentru un prinţ moştenitor, una dintre ele pentru că fusese model de lenjerie intimă.

A urmat o şcoală normală, apoi liceul în Ontario, Canada şi a obţinut o diplomă în drept de la Universitatea Autonomă din Madrid. Şi-a completat studiile cu cursuri economice şi cu un master în relaţii internaţionale la Universitatea Georgetown, SUA, scrie BBC. A petrecut un an urmând cursurile Lakefield College School din Canada.

Între 1985-1989 a urmat cursuri de ofiţer în mai multe academii militare spaniole, de unde a absolvit cu specializarea de pilot de elicopter, cu grad de locotenent-colonel în armată şi forţele aeriane şi comandant de fregată în marină.

Căsătoria cu Letizia Ortiz, un moment de cumpănă...

Cea mai mare revoltă a prinţului Felipe a fost să refuze renunţarea la planurile de căsătorie cu Letizia Ortiz Rocasolano, o fostă jurnalistă divorţată al cărei bunic fusese şofer de taxi. S-a căsătorit cu Letizia un 2004, iar unii analişti consideră că alegerea sa ar putea să fie cheia supravieţuirii monarhiei. Cuplul are doi copii, infanta Leonor de Todos (născută în 2005) şi infanta Sofia (născută în 2007).

Nevoit să îi calce pe urme tatălui său!

În pofida bunului renume al prinţului moştenitor, deasupra capului său atârnă moştenirea domniei de 39 de ani a regelui Juan Carlos precum şi contextul actual al unei Spanii care nu mai are nevoie de monarhie pentru a-şi menţine stabilitatea politică, precum era cazul atunci când tatăl lui a urcat pe tron asigurând tranziţia de la dictatură la democraţie.

Felipe este perceput ca fiind foarte diferit de Juan Carlos I şi, deşi în public se arată amical, preferă un stil de viaţă mai simplu. Pe de altă parte, prinţului îi lipseşte acea atitudine "din popor" a tatălui său, faimos pentru îmbrăţişările călduroase, însă reuşeşte să se apropie de public mai mult decât membrii familiei regale britanice, scriu cei de la Reuters.

Casa Regală îşi pune în el speranţa că va putea curăţa imaginea monarhiei, însă pentru asta ar fi necesar un nivel de transparenţă necunoscut înainte de epoca internetului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Prinţul modern care va urca pe tron! Povestea lui Felipe de Asturias