Antena Meniu Search
x

Video Cine este Tinel Timu, românul asasinat în Canada. Avea 700 de apartamente în Montreal şi era anchetat pentru corupţie

Un celebru om de afaceri român a fost asasinat în stil mafiot în Canada. Tinel Timu a fost împuşcat de cinci ori chiar în faţa locuinţei sale, dintr-o suburbie a oraşului Montreal. Ucigaşul a dispărut fără urmă, iar poliţia consideră că execuţia poate avea legătură cu crima organizată. Compania românului deţinea peste 700 de apartamente în zonă.  

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 19:20

Vezi și

Tinel Timu a fost împuşcat în faţa casei sale, din Laval, o suburbie a oraşului Montreal. Poliţia a fost alertată ieri dimineaţă, de vecinii românului. 

Vecină: La ora şapte şi patru minute am auzit şase focuri de armă, am auzit o femeie ţipând, apoi, m-am speriat şi am fugit în casă.  

Vecină: Am văzut o maşină albă care făcea mult zgomot.... foarte mult zgomot, şi se îndepărta în viteză, pe stradă.

Reporter: Şi credeţi că era cea din care s-a tras? 

Pe acelaşi subiect

Vecină: Sigur asta era.  

Când au ajuns la faţa locului, forţele de ordine l-au găsit pe afaceristul român prăbuşit în stradă, într-o baie de sânge. Agenţii au început imediat manevrele de resuscitare.   

Camille Savoie, poliţia Quebec: L-au transportat la spital, unde din păcate a fost declarat mort. 

Un perimetru uriaș de securitate a fost stabilit în jurul locului crimei pentru a proteja orice probe care ar putea fi găsite. Poliţiştii care au preluat ancheta cred că există suspiciuni privind implicarea unor grupări de crimă organizată.

Matt Grillo, jurnalist CTV News: Poliţia a stabilit un post de comandă în zonă şi a fost adusă şi o unitate de poliţie canină. Ei au petrecut toată după-amiaza de joi, periând zona.  

Cei care l-au cunoscut sunt în stare de şoc

În vârstă de 61 de ani, Tinel Timu, născut în România, a emigrat cu familia în Canada când avea doar 15 ani. Controla mai multe societăţi imobiliare şi era considerat un om de afaceri de succes. Acum 3 ani afirma că deţine peste 700 de apartamente în zona Montreal. Cei care l-au cunoscut sunt în stare de şoc. 

Yoandy Almeida: Îmi era ca un tată. Sunt într-adevăr surprins pentru că, sincer, aici toată lumea îl iubea. Era iubit de toată lumea! 

Stefano Sifakis: Sunt foarte, foarte, foarte trist pentru că îl cunoşteam pe domnul Tinel, era o persoană magnifică! 

Dosar de corupţie pe numele lui Tinel Timu

Era foarte apropiat de comunitatea românească din Canada. În 2015, a organizat la un complex sportiv deţinut de el o festivitate de Ziua Naţională, la care a invitat în jur de o mie de persoane. În acelaşi an, a primit medalia Adunării Naţionale din provincia Quebec, care îl descria ca un "cetăţean pasionat" şi "un lider excepţiopnal".  

Anul trecut însă, a căzut în disgraţie, după ce a fost arestat într-un dosar de corupţie. El a fost acuzat că a încercat să corupă angajați ai administrației municipale din Montreal pentru a obține permise şi avize de construcţie. În România, avea un proiect imobiliar în Constanţa, unde urma să ridice o clădire de apartamente.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cine este Tinel Timu, românul asasinat în Canada. Avea 700 de apartamente în Montreal şi era anchetat pentru corupţie