Antena Meniu Search
x

Profesorul din Piemont, decedat după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca, nu prezenta cheaguri de sânge. Omul ar fi avut probleme cardiace

Profesorul din Piemont care a decedat după ce a fost vaccinat cu serul de la AstraZeneca nu a avut cheaguri de sânge. Autopsia nu a stabilit însă o cauză exactă a morții. Omul a decedat cel mai probabil din cauza unui episod cardiac subit.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 16.03.2021, 18:52

Ipoteza luată în calcul este o moarte subită cardiacă
Profesorul din Piemont care a decedat după ce a fost vaccinat cu serul de la AstraZeneca nu a avut cheaguri de sânge - Profimedia Images
  • Rezultatele autopsiei bărbatului din Piemont care a decedat după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca au arătat că nu a avut cheaguri de sânge
  • Ipoteza luată în calcul este de moarte subită cardiacă

Duminică, guvernul regional din Piemont a suspendat utilizarea lotului ABV5811 de la AstraZeneca, după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani, s-a îmbolnăvit și a murit în circumstanțe care nu au fost încă clarificate. Experţii au încercat să ofere un răspuns, în urma realizării autopsiei. 

După realizarea investigaţiilor, specialiştii au constatat că nu ar exista vreo dovadă care să lege moartea omului de administrarea vaccinului de la AstraZeneca. Autopsia efectuată de legistul Roberto Testi, în prezența unui consultant desemnat de familie, nu a rezultat găsirea unui cheag de sânge, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri. Inima și alte organe se aflau într-o stare aparent bună. Deocamdată nu există semne evidente care să coreleze moartea cu administrarea serului care a fost însă suspendat ca măsură de precauție. Pentru a oferi răspunsuri suplimentare, vor fi făcute examinările histologice ale căror rezultate vor ajunge în următoarele zile.

Omul ar fi avut probleme cardiace

Pe scurt, Tognatti era de fapt sănătos, așa cum le spusese medicilor care l-au intervievat înainte de a-l vaccina. Cea mai probabilă ipoteză pe care examinatorii medicali au în lumina autopsiei este că a fost o moarte subită din cauza unor probleme cardiace.

Toată lumea, prieteni și rude, l-au descris pe Sandro drept un bărbat în plină forță, niciodată bolnav, iar întreaga sa familie fusese vaccinată, fără nicio consecință. Soția sa Simona Riussi, profesoară de muzică, a primit serul în aceeași zi, adică tot sâmbăta trecută, potrivit torino.repubblica.it.

Autopsia a fost ordonată duminica trecută de procurorul șef Teresa Angela Camelio care a dispus și confiscarea întregului lot AstraZeneca cu care a fost vaccinat Tognatti. Guvernul italian a luat decizia de a suspenda administrarea vaccinului AstraZeneca în toată țara ca măsură de precauție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Profesorul din Piemont, decedat după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca, nu prezenta cheaguri de sânge. Omul ar fi avut probleme cardiace