Antena Meniu Search
x
LIVE

Propunere controversată făcută de Donald Trump în lupta pentru combaterea coronavirusului

O injecţie cu dezinfectant, este soluţia lui Donald Trump pentru a scăpa de virusul care a ucis peste 50.000 de americani. Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemie, cu un sfert dintre victime şi o treime din cazuri la nivel mondial.

De Redactia Observator la 24.04.2020, 23:15
Vezi și
  • Peste 50.000 de americani au murit până acum, din cauza coronavirusului.
  • 88% dintre pacienții infectați care au fost conectați la ventilatoare au murit.

Donald Trump, președintele Statelor Unite: Putem face ceva cum ar fi să injectăm în organism sau să îl folosim pentru un fel de curăţare? Pentru că intră în plămâni şi elimină virusul într-un mod extraordinar.

Bill Bryan, secretar pentru ştiinţă şi tehnologie: Am testat clor, am testat alcool izopropilic, pe virusul aflat în salivă şi pe secreţiile din sistemul respirator. Clorul omoară virusul în cinci minute, alcoolul izopropilic în 30 de secunde.

Şedinţa zilnică de informare de la Casa Albă s-a transformat într-un spectacol periculos pentru privitori.

Prezentate în direct, rezultatele unui studiu guvernamental asupra factorilor care pot neutraliza noul coronavirus l-au făcut pe Donald Trump să reflecteze cu voce tare.

Bill Bryan, secretar pentru ştiinţă şi tehnologie: Virusul moare rapid în prezenţa contactului direct cu lumina soarelui.

Donald Trump, presedintele Statelor Unite: Să zicem că aducem cumva această lumină în corp, putem face asta fie prin piele sau altă modalitate. Cred că aţi spus că vom testa asta?!

Coordonatorul Centrului de criză, un celebru imunolog, a reuşit, cu greu, să îşi ascundă îngrijorarea la auzul acestor recomandări.

Deborah Birx, imunolog: Nu vom testa lumina ca şi tratament. Să induci febra este un lucru bun, ajută corpul să genereze un răspuns imunitar.

Sugestia preşedintelui a provocat indignare nu doar în rândul oamenilor de ştiinţă. Producătorii de dezinfectant au avertizat oamenii că substanţele pot fi letale.

Donald Trump, președintele SUA: Nu sunt doctor, dar sunt o persoană care are o foarte bună ştiţi voi ce.

Între timp, s-a descoperit că un medicament antimalarie, Clorochina, folosit în tratarea pacienţilor cu covid face mai mult rău decât bine. Jumătate dintre bolnavii care au primit acest tratament au murit.

O altă descopeire îngrijorătoare vizează eficienţa ventilatoarelor de la terapie intensivă. În New York, 88% dintre pacienţii conectaţi la ventilatoare pulmonare au murit.

Andrew Cuomo, guvernator New York: Bilanţul vieţilor pierdute continuă să fie extrem de tragic. Acest număr nu scade pe cât de repede ne-am dori.

Criza sanitară este dublată de cea economică. Una fără precedent în ultima sută de ani. Peste 26,5 de milioane de americani şi-au pierdut locul de muncă.

Cozile formate în faţa centrelor de ajutor care oferă mâncare gratuită se întind pe kilometri întregi.

"Nu muncesc şi am nevoie de mâncare pentru familie", susține un american.

Confruntate cu realitatea economică sumbră, mai multe state iau în calcul relaxarea măsurilor de carantină. Las Vegas-ul vrea să renunţe inclusiv la distanţarea socială. Mai mult de un sfert din decesele provocate de coronavirus la nivel global s-au înregistrat pe teritoriul american.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Propunere controversată făcută de Donald Trump în lupta pentru combaterea coronavirusului