Antena Meniu Search
x

Video Protest controversat la Roma. Activiştii de mediu au turnat un lichid negru în celebra Fontana dei Quattro Fiumi

Protest controversat la Roma. Mai mulţi activişti de mediu au turnat un lichid negru, pe bază de cărbune, în Fântâna Râurilor din Piazza Navona, scrie CNN, pentru “a atrage atenţia asupra viitorului sumbru al omenirii”.

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 20:57

Vezi și

“Viitorul nostru este la fel de întunecat ca această apă. Fără apă nu mai există viaţă, iar cu temperaturile în creştere suntem expuşi secetei, pe de-o parte şi inundaţiilor devastatoare pe de altă parte. Ne aşteaptă nişte ani foarte complicaţi, dar dacă nu reuşim să ajungem la zero emisii, va fi îngrozitor”. 

Îmbrăcaţi în veste portocalii, stând în apă până la brâu, activiştii au afişat bannere cu mesajul în limba italiană: “Viitorul nostru este la fel de negru ca această apă”. Autorităţile cred că acest grup a fost şi în spatele unui protest similar, luna trecută, lângă Scările Spaniole, unde maniestanţii au turnat un lichid negru în fântâna Barcaccia. 

„Este absurd că acest gest şochează, când traversăm o situaţie de criză privind seceta, care pune în pericol agricultura şi producţia de energie”, au declarat membrii grupului. Mai mulţi protestatari au fost arestaţi, în urma gestului, şi riscă pedepse pentru vandalizarea unui monument public. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Furie la Roma

Aflată în Piazza Navona, Fântâna Râurilor este opera sculptorului Italian Gian Lorenzo Bernini în 1651. Ministrul Italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, a condamnat gestul activiştilor şi cere ca cei vinovaţi de actul de vandalism să plătească pagubele din propriul buzunar. 

"Trebuie să consemnăm încă un act de vandalism care pune în pericol frumusețea uneia dintre operele de artă emblematice ale națiunii noastre", a spus Sangiuliano. "Așa cum am explicat de multe ori, acestea sunt acte care dăunează mediului pe care pretind că doresc să-l apere, deoarece noțiunea de peisaj include şi aceste opere produse de geniul uman, de-a lungul istoriei". 

"Acum, din nou, vom folosi o cantitate enormă de apă pentru a curăța, iar costurile pentru a reabilita monumentul vor fi suportate de cetățenii italieni". Numindu-i "eco-vandali", Sangiuliano a declarat: "Sper că Parlamentul va aproba noi reglementări împotriva lor cât mai curând posibil".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Protest controversat la Roma. Activiştii de mediu au turnat un lichid negru în celebra Fontana dei Quattro Fiumi