Antena Meniu Search
x

Foto Proteste de amploare în Myanmar, la câteva zile după lovitura de stat. Accesul la reţelele sociale a fost restricţionat

Mii de persoane au protestat, sâmbătă, la Rangoon, capitala economică a ţării Myanmar. Revolta vine la câteva zile de la lovitura de stat contra lui Aung San Suu Kyi. În tot acest timp, accesul pe mai multe reţele sociale a fost blocat.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 06.02.2021, 12:58

  • Protestarii din Myanmar au ieşit din nou în stradă
  • Accesul pe mai multe reţele sociale a fost blocat

"Jos dictatura militară", au strigat protestatarii. Ei au mers în apropiere de o universitate din capitala economică a ţării Myanmar, cu măşti, fulare şi brăţări roşii în culorile Ligii naţionale pentru democraţie (LND), partidul lui Aung San Suu Kyi, arestată luni.

Unii au agitat steaguri, alţii au salutat cu trei degete, gestul de rezistenţă împrumutat din filmele americane, drept răspuns la lovitura de stat, potrivit news.ro, care citează surse AFP. 

"Suntem aici ca să ne batem pentru generaţia viitoare, pentru a o elibera de dictatura militară", a declarat un manifestant.                

"Jos dictatura militară", au strigat protestatarii

Getty Images

Forţele de ordine au fost desfăşurate în număr cât mai mare, blocând mai multe străzi din apropiere. Se pare că nu a avut loc nicio confruntare, potrivit datelor transmise de la faţa locului, dar o altă adunare este prevăzută mai târziu, tot sâmbătă.       

Acces blocat pe mai multe reţele sociale        

Pentru a doua oară în această săptămână, în Myanmar sunt restricţii privind accesul la internet pe întreg teritoriul. 

Accesul la Twitter şi Instagram a fost restricţionat, vineri seară, în încercarea de a opri contestarea care continuă în ţară, în special pe reţelele sociale, unde au fost folosite de milioane de ori hashtag-urile #WeNeedDemocracy, #HeartheVoiceofMyanmar, #Freedomfromfear. 

Grupul norvegian Telenor, unul dintre principalii operatori de telecomunicaţii din ţară, a confirmat că autorităţile au ordonat blocarea acestor platforme "până la noi ordine"

Armata a ordonat două zile mai devreme blocarea accesului la Facebook, principala cale de comunicare pentru milioane de oameni. Aceste reţele "provoacă neînţelegeri în rândul publicului", ar fi justificat Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor. 

Lovitură de stat în Myanmar. Șefa Guvernului a fost reținută

Armata din Myanmar a preluat controlul asupra ţării după ce liderul Aung San Suu Kyi şi alţi politicieni au fost reţinuţi la primele ore, luni. Televiziunea militară a anunţat că a fost declarată stare de urgenţă pentru un an şi că puterea a fost transferată.

Lovitura de stat vine ca răspuns la tensiunile dintre Guvernul civil şi armată. Nemulţumirile au crescut în urma disputatelor alegeri din toamnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Proteste de amploare în Myanmar, la câteva zile după lovitura de stat. Accesul la reţelele sociale a fost restricţionat