Antena Meniu Search
x

Proteste împotriva măsurilor de austeritate, la Londra

Zeci de mii de oameni au protestat, la Londra, faţă de măsurile de austeritate anunţate de Partidul Conservator după covârşitoarea sa victorie electorală

Vezi și

Zeci de mii de oameni au protestat, la Londra, faţă de măsurile de austeritate anunţate de Partidul Conservator după covârşitoarea sa victorie electorală

Străzile din centrul Londrei au fost aproape neîncăpătoare pentru mulţimea celor veniţi să protesteze faţă de guvernul lui David Cameron. Acesta doreşte să reducă din nou cheltuielile publice şi va interzice, prin lege, deficitul bugetar.

Premierul britanic David Cameron crede că programul său economic a fost un factor-cheie în câştigarea alegerilor şi obţinerea majorităţii parlamentare, dar aici sunt câţiva oameni pe care nu i-a convins.

Participanţii au susţinut că, deşi conservatorii au obţinut o victorie răsunătoare în alegeri, ei nu reprezintă, nici pe departe, întregul electorat.

Pe reţelele sociale, 80.000 de oameni îşi anunţaseră participarea şi, chiar dacă numărul real a fost poate mai mic, demonstraţia a fost totuşi impresionantă. Marşului i s-au alăturat vedete din diferite domenii, activişti cunoscuţi şi chiar unii oameni politici, fireşte, din opoziţie.

Marşul a fost organizat de Adunarea Poporului împotriva Austerităţii, o asociaţie susţinută de sindicate şi de militanţi pacifişti sau de stânga. Protestatarii au mers aproape patru kilometri, din faţa Băncii Angliei până în apropierea clădirii Parlamentului, unde a avut loc un miting.

Nu s-au produs incidente majore. Poliţiştii au intervenit, doar, la un moment dat, împotriva unui grup de bărbaţi în negru care s-au despărţit de cortegiu şi păreau să urmărească tulburarea ordinii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Proteste împotriva măsurilor de austeritate, la Londra