Antena Meniu Search
x

Protestele violente au continuat în Statele Unite și s-au răspândit și în Europa

Furia împotriva poliţiei trece oceanul. A fost haos şi pe străzile din Paris, după ce mii de protestatari s-au luptat cu forţele de ordine şi au vandalizat tot ce le-a ieşit în cale. Violenţele au avut loc în timpul unui marş în memoria unui bărbat de culoare, mort în 2016 în timp ce se afla în custodia poliţiei. În Statele Unite, pentru a opta zi la rând, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut dreptate pentru George Floyd. 

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 10:32

Vezi și
  • Donald Trump anunță un răspuns în forță împotriva protestatarilor.
  • Zeci de mii de persoane au protestat la Paris.

Incendii, gaze lacrimogene şi bătăi între protestatari şi forţele de ordine. Scenele violente au loc în inima Parisului. Peste 20.000 de mii de oameni au ieşit în stradă. Marşul a avut loc în memoria unui bărbat de culoare care a murit, în 2016, în custodia poliţiei franceze. 

Revolta a continuat şi de cealaltă parte a oceanului, pentru a opta zi la rând. 

În Manhattan, oamenii au vandalizat magazine, s-au luptat cu forţele de ordine şi au blocat Manhattan Bridge. 

Conflictele violente au început după lăsarea serii. Protestatarii au ignorat apelul primarului de a ieşi în stradă după ora 20.00, iar poliţia a acţionat în forţă. Mulţi oameni au rămas blocaţi pe podul care leagă cartierele Manhattan şi Brooklyn, după ce autorităţile au interzis accesul. 

De întregul haos, au profitat hoţii care au vandalizat magazinele şi au furat tot ce le-a intrat în mână. 

La Washington, Secret Service a închis mai multe străzi din jurul Casei Albe pentru a-i împiedica pe protestatari să se apropie de reşedinţa prezidenţială. Furios, Donald Trump a cerut dispersarea cu orice preţ a manifestanţilor. 

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: Mobilizez toate resursele federale, civile şi militare pentru a opri revoltele şi jafurile, distrugerile şi incendierile. 

Protestele din stradă s-au montat şi în mediul online. Pe Instagram, vedetele din toată lumea au distribuit o fotografie neagră în memoria lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Protestele violente au continuat în Statele Unite și s-au răspândit și în Europa