Antena Meniu Search
x

Protestele antirasism schimbă fața Americii

Protestele antirasism schimbă graniţele şi arhitectura oraşelor în Statele Unite, dar şi în Europa. Un cartier din centrul oraşului Seattle a fost transformat de manifestanţi în zonă autonomă.

de Redactia Observator

la 13.06.2020, 13:35

Vezi și
  • Statuile liderilor confederali sunt "atacate" în toată America.
  • Protestatarii vor să retragă recunoaşterea unor personaje istorice pe care le consideră rasiste.

Donald Trump ameninţă că va folosi forţa pentru a reinstaura ordinea. Chiar şi Capitoliul le va ascunde.

Nancy Pelosi: Trădare. Au comis trădare împotriva Statelor Unite ale Americe şi statuile lor rămân aici pentru că statelor lor le-au pus aici.

Congresul cere şi rebotezarea unor baze militare care poartă numele unor generali sudişti. Pe platforma lui preferată de comunicare, Donald Trump a subliniat că nici nu se gândeşte. 

În acest timp, revoluţia din stradă nu dă înapoi. Dimpotrivă.

În Seattle, manifestanţii au ocupat un cartier şi l-au declarat zonă liberă de poliţie. Donald Trump ameninţă să trimită armata pentru a-l elibera. Dar primarul respinge ideea.

Donald Trump: Nu vom lăsa să se întâmple aşa ceva la Seattle. Dacă trebuie, vom interveni. Sau va acţiona guvernatorul. El are la dispoziţie trupe minunate, din Garda Naţională, deci poate să intervină.

Jenny Durkan, primăriţă: Vreau să fie foarte clar: aşa cum am mai spus, este anticonstituţional şi ilegal să fie trimisă armata la Seattle.

Succesul protestelor din Seattle i-a determinat pe manifestanţii din Portland să construiască o zonă autonomă similară. Aici, poliţia a rămas însă fermă pe poziţii şi i-a dispersat pe demonstranţi.

Şi în Europa sunt contestate personalităţi istorice până acum respectate dar învinuite, în aceste zile, de rasism sau colonialism. La Londra, chiar şi statuia lui Winston Churchill a fost ascunsă după un gard de protecţie înaintea unei mari manifestaţii antirasiste, programate astăzi.

Faptul este considerat inacceptabil de premierul Boris Johnson pentru care Churchill rămâne un erou naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Protestele antirasism schimbă fața Americii