Antena Meniu Search
x

Un fost pușcaș marin, autorul masacrului din California. Tânărul militar a ucis 12 studenți cu un pistol Glock

Un fost puşcaş marin cu probleme psihice este autorul masacrului din barul Borderline Bar and Grill, de la periferia Los Angelesului.

El e autorul masacrului din California - Facebook

Un fost puşcaş marin cu probleme psihice este autorul masacrului din barul Borderline Bar and Grill, din orașul Thousand Oaks, la periferia Los Angelesului.

Ian David Long, în vârstă de 28 de ani, a ucis 12 studenți, după ce a deschis focul în barul în care se aflau aproximativ 200 de oameni.

Ian Long a venit miercuri seara la intrarea Borderline Bar and Grill, înarmat cu un pistol de tip Glock, dotat cu un încărcător prelungit.

El a împuşcat paznicul, după care a intrat în local unde a comis măcelul, a relatat Geoff Dean, şeriful comitatului Ventura, situat la periferia oraşului Los Angeles.

Pe acelaşi subiect

”L-am văzut pe atacator, era îmbrăcat în negru, purta ochelari, camuflat. A scos o armă şi a început să tragă”, a declarat pentru AFP Holden Harrah, în vârstă de 20 de ani, un client obişnuit al acestui bar.

El a precizat că trebuit să se ”târască”, pentru a ieşi şi a se duce la maşină.

Poliţistul a descris o ”scenă oribilă”, cu ”sânge peste tot”. Între morţi se află un agent de poliţie, unul dintre primii care au intervenit la faţa locului. Acest bărbat, în vârstă de 54 de ani, a fost prezentat drept un ”erou” de către şeriful Dean.

Atacatorul avea probleme psihice

Fostul militar, care a servit în cadrul corpului de elită al puşcaşilor marini, era cunoscut serviciilor poliţiei cu tulburări psihice.

”Am avut mai multe contacte cu domnul Long de-a lungul anilor, în legătură cu incidente minore. În aprilie, poliţişti s-au dus la el acasă, pentru că acţiona ”în mod iraţional”, ceea ce a impus trimiterea unor agenţi specializaţi în tulburări psihologice. N-avem nicio idee despre motivaţiile sale”, a declarat şeriful Dean, precizând că nu există ”vreun indiciu” potrivit căruia să fi vizat mai degrabă angajaţi decât clienţi.

Ian Long nu a fost nici arestat şi nici internat, dar le-a lăsat forţelor de ordine impresia că suferea de stres posttraumatic, din cauza antecedentelor sale militare.

Statele Unite sunt cu regularitate teatrul unor atacuri armate în locuri publice, din cauza răspândirii armelor de foc în ţară.

Ultimul astfel de atac s-a soldat cu 11 morţi, într-o sinagogă din Pittsburgh.

Acest nou atac armat aminteşte măcelul comis în iunie 2016, într-un club gay, la Orlando, în Florida, unde 49 de persoane au fost ucise prin împuşcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un fost pușcaș marin, autorul masacrului din California. Tânărul militar a ucis 12 studenți cu un pistol Glock