Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin jubilează. Liderul rus a lăudat manevrele ruseşti din Oceanul Pacific, la care participă 25.000 de militari

Preşedintele rus Vladimir Putin laudă manevrele ruseşti din Oceanul Pacific, la care iau parte zeci de nave şi avioane militare. 

de Redactia Observator

la 17.04.2023 , 17:12

”Prima etapă a acestor exerciţii-surpriză s-a desfăşurat într-adevăr la un nivel foarte înalt”, a transmis Vladimir Putin în timpul unei întâlniri cu ministrul Apărării Serghei Şoigu.

La aceste exerciţii - care au fost anunţate săptămâna trecută şi care intervin în toiul unei vizite în Rusia a ministrului chinez al Apărării Li Shangfu - iau parte peste 25.000 de militari, 167 de nave şi vapoare, 12 submarine şi 89 de avioane şi elicoptere, a precizat, la rândul său, Serghei Şoigu.

Potrivit ministrului rus al Apărării, forţele ruseşti care paritcipă la aceste manevre s-au antrenat, în cadrul primei etape, să detecteze submarine inamice în apropierea Golfului Petru cel Mare, la Marea Japoniei, şi la Golful Avacinski, în sud-estul Peninsulei Kamciatka, în Extremul Orient rus.

Vezi și

Cea de a doua etapă - care se desfăşoară în prezent - cuprinde manevre vizând să verifice capacităţile submarinelor strategice şi capacitatea lor de a folosi armament - în apărarea antiaeriană - la Marea Ohoţk, situată între Rusia şi Japonia, la Oceanul âPacific, a precizat Serghei Şoigu.

Pe acelaşi subiect

Cea de a treia şi ultima etapă a exerciţiului începe marţi. Aceasta constă în exerciţii de tir de rachetă menite să distrugă submarine şi nave inamice şi tiruri de artilerie - împotriva unor ţinte aeriene şi maritime -, potrivit ministrului rus.

Exerciţii militare ruseşti în trei etape

”Avem în prezent priorităţi clare în recurgerea la forţele noastre armate. Este vorba, înainte de toate, despre partea ucraineană şi de tot ceea ce este legat de apărarea poporului nostru în (regiunea ucrainean ă anexată) Donbas, în estul Ucrainei”, a anunţat Vladimir Putin. ”Dar nimeni nu a anulat sarcinile legate de dezvoltarea Flotei, inclusiv la (Oceanul) Pacific”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Ministrul chinez al Apărării Li Shangfu, care a fost primit duminică de către Vladimir Putin, la Kremlin, a lăudat legăturile foarte puternice dintre Moscova şi Beijing, ”care depăşeşsc alianţele militaro-politice ale epocii Războiului Rece”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Ştiri externe » Putin jubilează. Liderul rus a lăudat manevrele ruseşti din Oceanul Pacific, la care participă 25.000 de militari