Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin l-a numit pe Alexei Diumin, fost bodyguard, considerat succesorul său, să supravegheze apărarea regiunii Kursk: "Echipa lui Putin preia controlul"

Război în Ucraina. Vladimir Putin l-a numit pe Alexei Diumin, fost bodyguard, în prezent secretar al Consiliului de Stat, să supravegheze răspunsul militar al Rusiei la ofensiva ucraineană din regiunea Kursk. Numirea lui Diumin înseamnă că echipa lui Putin preia controlul deplin asupra situației pentru că Ministerul Apărării nu a putut rezolva problemele majore de coordonare, a comentat canalul de Telegram Rybar, apropiat de armata rusă. 

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 18:13

Alexei Diumin
Putin l-a numit pe Alexei Diumin, fost bodyguard, considerat succesorul său, să supravegheze apărarea regiunii Kursk: "Echipa lui Putin preia controlul" - Profimedia

Vestea că Vadimir Putin l-a numit pe fostul bodyguard Alexei Dîumin pentru a supraveghea apărarea regiunii Kursk a fost răspândită luni de mai mulţi bloggeri militari ruși. Marţi, un deputat din Duma de Stat, Nikolai Ivanov, a confirmat pentru RTVI informația conform căreia Alexei Dîumin a fost însărcinat cu supravegherea operațiunii de combatere a terorismului în regiune, relatează The Moscow Times.

Moscova a anunţat vineri lansarea unor operațiuni de combatere a terorismului în regiunile de graniță cu Ucraina, Kursk, Briansk și Belgorod, acordând armatei puteri sporite pentru situaţii de urgență. Ucraina a lansat pe 6 august o ofensivă în regiunea Kursk, despre care unii analişti militari susţin că este o tentativă de a redirecţiona forţele ruse de la principala lor ofensivă în estul ţării.

Alexei Dîumin a fost singurul non-membru de cabinet care nu are legătură cu armata sau serviciile de securitate prezent luni la o întâlnire televizată cu Putin. În cadrul acelei întâlniri, care s-a concentrat pe luptele din regiunea Kursk, liderul de la Kremlin a ordonat armatei împingerea forțelor ucrainene de pe teritoriul rus.

Articolul continuă după reclamă

Rybar, un canal de Telegram pro-Kremlin, bine informat din surse militare ruse, urmărit de peste un milion de utilizatori, a interpretat numirea lui Dîumin drept semn al nemulțumirii lui Putin față de liderii militari și din serviciile de securitate. "Numirea lui Dîumin... indică faptul că forțele de securitate nu au fost în măsură să rezolve problemele de coordonare în mod independent, fără intervenția Moscovei....Este uimitor cât de mare este amploarea dezastrului legat de cooperarea interdepartamentală. Numirea lui Dîumin înseamnă că echipa lui Putin preia controlul deplin asupra situației pentru a opri frauda și, de asemenea, pentru a începe să rezolve problemele fără a le îngheța. Aparent, Dîumin este cel care va fi acum specialistul în rezolvarea problemelor operaționale, precum și în rezolvarea problemelor de coordonare, luptă și control civil."

Putin l-a desemnat în luna mai pe Dîumin drept consilier specializat în industria de apărare, iar Kremlinul a vorbit la acea vreme despre alte responsabilităţi pentru el. Serghei Markov, fost consilier al Kremlinului, a declarat la începutul lunii mai că mulţi oameni cred că Putin îl consideră pe Dîumin succesorul său. Deşi nu există informaţii credibile cu privire la un posibil succesor al său numele lui Dîumin, între alţii, este de multă vreme subiect de speculaţii în rândul elitei politice de la Moscova.

În vârstă de 51 de ani, Dîumin a fost adus la Kremlin la începutul lui mai, după ce anterior a deţinut postul de guvernator regional al regiunii ruse Tula. Dîumin a intrat în Serviciul Gărzilor Federale ale Rusiei (FSO), care asigură securitatea elitei de la Kremlin, în 1995 şi a fost bodyguardul lui Putin în timpul primului şi al celui de-al doilea mandat prezidenţial. El a fost şi adjunctul şefului serviciului de informaţii militare al Rusiei (GRU).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Putin l-a numit pe Alexei Diumin, fost bodyguard, considerat succesorul său, să supravegheze apărarea regiunii Kursk: "Echipa lui Putin preia controlul"