Antena Meniu Search
x

Putin, lăudăros de Ziua Marinei: a promis 30 de noi nave, între care o corvetă de ultimă generație - Merkury

Război în Ucraina. "Războiul se mută, treptat, pe teritoriul Rusiei iar acest lucru este inevitabil", a declarat preşedintele Zelenski, după ce două clădiri de birouri din Moscova au fost avariate de drone. Rusia vrea, totuşi, să arate că rămâne o forţă redutabilă, pe uscat dar şi pe apă. La Sankt-Petersburg, zeci de nave de război şi mii de marinari au defilat de Ziua Marinei Militare în faţa lui Vladimir Putin

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 07:39

Putin, lăudăros de Ziua Marinei: a promis 30 de noi nave, între care o corvetă de ultimă generație - Merkury
Putin, lăudăros de Ziua Marinei: a promis 30 de noi nave, între care o corvetă de ultimă generație - Merkury - Profimedia Images

De la bordul uneia dintre nave, Putin a trecut în inspecţie tot ce are mai bun flota rusă. La paradă au participat 45 de nave de război, submarine şi alte vase, plus 3.000 de marinari. Însoţit de ministrul Apărării şi de patru şefi de state africane, Putin a promis întăriri pentru marină. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Numai în acest an, 30 de nave de diferite clase se vor alătura flotei. Printre navele care au intrat în serviciul de luptă se numără corveta lansatoare de rachete Merkury.

Discursul încrezător al lui Putin a venit la câteva ore după ce trei drone au atacat Moscova

Deşi apărarea rusă susţine că dronele au fost interceptate, cel puţin două clădiri de birouri au fost avariate, iar o persoană a fost rănită. Unul din aeroporturile capitalei a fost închis ore bune. La primele ore ale dimineţii, muncitorii trudeau să strângă resturile şi începuseră reparaţiile. Localnicii erau însă în stare de şoc. 

Pe acelaşi subiect

Martor: M-am trezit din cauza unui zgomot groaznic, am crezut că este o furtună sau un fulger, dar am văzut că nu plouă. Câinele meu era atât de speriat încât s-a ascuns sub canapea. 

Seara, o altă dronă s-a prăbuşit în apropierea oraşului rusesc Taganrog, de la marea Azov. Doi oameni au fost răniţi, iar o casă şi două maşini au luat foc. Oraşul a mai fost lovit de rachete ucrainene acum câteva zile. Sediul poliţiei dintr-un sat rusesc de la frontieră ar fi fost, de asemenea, ţinta unor drone. Ucraina nu şi-a asumat răspunderea pentru aceste atacuri, dar preşedintele Zelenski spune că ruşii vor simţi şi ei, tot mai mult, ce înseamnă războiul

Volodmir Zelenski, președintele Ucrainei: Ucraina devine tot mai puternică. Treptat, războiul se mută şi pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice şi în bazele militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural şi absolut corect. 

Orașul strategic Harkov, lovit din nou cu rachete

Noaptea trecută, oraşul ucrainean Harkov a fost din nou lovit de rachete. Cu 24 de ore mai devreme, bombardamentele ruseşti s-au soldat cu doi morţi şi 20 de răniţi la Sumî.

La Sankt-Petersburg, festivităţile de Ziua Marinei Militare s-au încheiat cu un spectaculos foc de artificii. Cu explozii mult mai devastatoare a ameninţat, însă, nu pentru prima dată, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev. El a scris că, dacă actuala contraofensivă ucraineană are succes, Rusia nu va avea altă opţiune decât să folosească arma nucleară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Putin, lăudăros de Ziua Marinei: a promis 30 de noi nave, între care o corvetă de ultimă generație - Merkury