Antena Meniu Search
x

Putin merge miercuri în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită. Ce vrea să obţină de la liderii arabi

Kremlinul a confirmat marţi că preşedintele Vladimir Putin se va deplasa miercuri în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită, unde vizitele sale se vor axa pe conflictul israeliano-palestinian şi pe petrol, informează AFP, citat de Agerpres. Informaţii despre aceste vizite apăruseră iniţial în presă.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.12.2023, 15:15

Putin merge miercuri în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită. Ce vrea să obţină de la liderii arabi
Putin merge miercuri în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită. Ce vrea să obţină de la liderii arabi - Profimedia

"Vizitele de lucru ale preşedintelui (rus Vladimir) Putin în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită vor avea loc mâine (miercuri). Toate acestea se vor derula într-o singură zi", a declarat pentru jurnalişti purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov.

Ce va discuta Putin cu liderii arabii

Potrivit lui Peskov, Vladimir Putin va aborda în timpul acestei vizite "relaţiile bilaterale", "agenda internaţională", "conflictul israeliano-palestinian", precum şi reducerea producţiei de petrol în cadrul OPEC din care Rusia face parte.

Kremlinul nu a informat dacă preşedintele rus se va deplasa la COP28, conferinţa internaţională asupra climei ce are loc în prezent în Emirate.

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin, vizat din luna martie de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională, pentru "deportare" de copii ucraineni, şi-a limitat până acum deplasările în străinătate. El a fost absent, de exemplu, de la cele mai recente summituri ale G20 şi BRICS.

În octombrie, Putin a fost în schimb primit de aliatul său Xi Jinping în China, în marja forumului Noile Drumuri ale Mătăsii. Cu câteva zile înainte de aceasta, el a fost în Kârgâzstan, alt aliat al Moscovei, pentru prima sa deplasare în străinătate după emiterea mandatului de arestare de către CPI.

Preşedintele rus, din care Occidentul încearcă să facă un paria din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a explicat la începutul lui octombrie că evită summiturile internaţionale "pentru a nu cauza probleme" organizatorilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » Putin merge miercuri în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită. Ce vrea să obţină de la liderii arabi