Antena Meniu Search
x

Putin susține că armele Rusiei sunt cu decenii în fața celor din Occident

Președintele rus Vladimir Putin a lăudat armamenul de ultimă generație fabricat de ruși și promite să-l ofere aliaților săi, în cadrul Salonului Internaţional de Armament de la Kubinka, în apropiere de Moscova.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 16:48

Putin susține că armele Rusiei sunt cu decenii în fața celor din Occident
Putin susține că armele Rusiei sunt cu decenii în fața celor din Occident - Profimedia Images

Rusia “este gata să ofere armament mdoern aliaților săi, de la arme de infantierie blindate, artilerie, aviaţie de luptă până la drone. Vorbim de arme de înaltă precizie. Multe dintre acestea sunt la decenii distanță de Occident. Din punct de vedere ethnic și tactic sunt net superioare”, a declarat Vladimir Putin. 

Liderul de la Kremlin dă asigurări că Rusia are ”mulţi aliaţi” şi evocă mai ales ”legătiurile de încredere” din America Latină, Asia şi Africa.

”Acestea sunt state care nu se clatină în faţa aşa-zisei hegemonii. Liderii lor dau dovadă de un adevărat caracter viril”, subliniază el. În opinia sa, formarea unor militari străini în Rusia oferă, de asemenea, ”mari perspective”. Mii de militari profesionişti sunt mândri să ne considere şcolile şi academiile militare drept alma-mater”, dă asigurări Putin. El invită aliaţii Rusiei să participe la manevre militare comune cu Moscova.

În perioada 2017-2021, Rusia a fost al doilea exportator de armament - 19% din paiţa mondială -, potrivit unui raport întocmit de Stockholm Institute (Sipri), date aflate cu toate acestea într-o scădere continuă în ultimii ani, potrivit acestei surse. Consecinţele sancţiunilor impuse de Occident Rusiei după ce a inavadat Ucraina riscă să-i pedepseacă şi mai mult industria armamentului şi să-i blocheze circuitele logistice şi financiare. Armamentul rus foloseşte, de asemenea, componente străine, care nu mai pot fi importate.

Pe 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Putin susține că armele Rusiei sunt cu decenii în fața celor din Occident