Antena Meniu Search
x

Rambo de Rusia, unul dintre actorii preferați ai lui Putin, ar lupta de partea Ucrainei: "Îi urăsc pe ruși. Nu aș avea milă". Reacția Moscovei

Odată actor într-unul din filmele preferate ale președintelui rus Vladimir Putin, acum „agent străin” , cercetat penal de autoritățile din țara sa, scrie CNN. Artur Smolyaninov, cunsocut drept Rambo al Rusiei, a declarat că este pregătit să lupte de partea Ucrainei, în războiul declanșat de Vladimir Putin.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 11:40

Rambo de Rusia, unul dintre actorii preferați ai lui Putin, ar lupta de partea Ucrainei: "Îi urăsc pe ruși. Nu aș avea milă". Reacția Moscovei
Rambo de Rusia, unul dintre actorii preferați ai lui Putin, ar lupta de partea Ucrainei: "Îi urăsc pe ruși. Nu aș avea milă". Reacția Moscovei - Profimedia Images

Smolyaninov a fost eroul din „Devyataya Rota”, un film rusesc care a apărut în 2005 și care s-a bucurat de o popularitate extraordinară, devenind unul din filmele preferate ale liderului de la Kremlin. El a jucat rolul unui soldat rus în Afganistan, țară pe care forțele sovietice au ocupat-o timp de un deceniu. Multe s-au schimbat de atunci și până în present. 

Smolyaninov a fugit din Rusia, iar într-un interviu recent a declarat că este pregătit să lupte de partea Ucrainei și să omoare soldați ruși. „Îi urăsc pe oamenii de pe partea rusă a liniei frontului. Și dacă aș fi acolo, n-aș avea milă”. Fostul actor a mărturisit că dacă un coleg ar pleca să lupte de partea rușilor, l-ar împușca fără nicio remușcare. “Dacă ar fi să merg la acest război, aș lupta doar pentru Ucraina”.

La câteva zile după difuzarea interviului, Ministerul de Justiție al Rusiei l-a clasificat pe actor drept agent străin. Alexander Bastrykin, șeful Comitetului de anchetă al Rusiei, a ordonat, de asemenea, deschiderea unui dosar penal împotriva lui Smolyaninov.

Rambo de Rusia îl critică pe Vladimir Putin

Fostul actor a fost extrem de critic la adresa războiului din Ucraina. Când a vorbit pentru prima dată despre ceea ce se întâmplă pe front, Smolyaninov, care pe atunci se afla în Rusia, a declarat că este „o catastrofă, totul s-a prăbușit: cenuşă, fum, duhoare, lacrimi”.

În octombrie anul trecut, un tribunal din Moscova l-a amendat pe Smolyaninov cu 30.000 de ruble (430 de dolari SUA) sub acuzația de discreditare a forțelor armate ruse. În aceeași lună, acesta a părăsit Rusia și se crede că în prezent se află în Letonia. Smolyaninov a povestit cum a trecut granița rusă în Norvegia. „Am traversat-o pe jos... Mergi doar 30 de metri și dai de oameni complet diferiți. Sunt atât de blânzi. Chiar și aspectul este diferit.”

Filmul „Devyataya Rota” a fost atât de popular încât Putin i-a invitat pe actori, inclusiv pe Smolyaninov, la reședința sa din afara Moscovei, în noiembrie 2005, unde a organizat o vizionare specială a peliculei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Rambo de Rusia, unul dintre actorii preferați ai lui Putin, ar lupta de partea Ucrainei: "Îi urăsc pe ruși. Nu aș avea milă". Reacția Moscovei