Antena Meniu Search
x

RĂZBOI? Gruparea Statul Islamic amenință că va ataca Rusia 'foarte curând'

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a publicat o înregistrare video în care amenință că va ataca Rusia 'foarte curând', a anunțat grupul de monitorizare a website-urile islamiste SITE, transmite Reuters.

 Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a publicat o înregistrare video în care amenință că va ataca Rusia 'foarte curând', a anunțat grupul de monitorizare a website-urile islamiste SITE, transmite Reuters.

Al-Hayat Media Center, divizia media în limbi străine a Statului Islamic, a realizat și dat publicității o înregistrare video în limba rusă în care se afirmă: 'Curând, foarte curând, sângele se va întinde ca un ocean', a menționat SITE.

Rusia a lansat o campanie aeriană în Siria la 30 septembrie în sprijinul forțelor președintelui Bashar al-Assad împotriva grupărilor teroriste, între care și organizația jihadistă Statul Islamic. Occidentul acuză însă Rusia că bombardează mai mult poziții ale opoziției moderate siriene.

Anterior, gruparea SI a mai lansat apeluri la atacarea Statelor Unite și a Rusiei ca ripostă după loviturile aeriene asupra pozițiilor jihadiștilor din Siria.

Oficiali din serviciile de spionaj occidentale estimează că gruparea jihadistă a plasat o bombă în avionul Airbus A321-200 al companiei ruse Metrojet (cunoscută și sub numele de Kogalâmavia), prăbușit pe 31 octombrie în peninsula egipteană Sinai.

Filiala egipteană a SI a revendicat responsabilitatea la câteva ore după incident.

Avionul implicat în accident efectua o cursă charter turistică între stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh și orașul rus Sankt Petersburg. A decolat la ora locală 05:51, iar contactul radar a fost pierdut 23 de minute mai târziu, când avionul se afla la o altitudine de aproape 9.400 de metri. La bord se aflau 217 pasageri (214 ruși și 3 ucraineni) și 7 membri ai echipajului. După pierderea contactului radar avionul a intrat într-un picaj abrupt. Anterior, comandantul transmisese turnului de control că are probleme cu echipamentele de comunicație.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează trecerea la ora de vară?

Observator » Stiri externe » RĂZBOI? Gruparea Statul Islamic amenință că va ataca Rusia 'foarte curând'