Antena Meniu Search
x

Video Reacţia lui Biden după anunţul că Rusia a trimis primele arme nucleare în Belarus: "Total iresponsabil". Putin afirmă că e un avertisment pentru Occident

Război în Ucraina. Armata ucraineană continuă să înainteze, pas cu pas, în teritoriul ocupat de Rusia, din estul şi sudul ţării. Luptele sunt deosebit de violente şi ambele părţi suferă pierderi umane grele, dar moralul ucrainenilor pare mai bun decât al inamicului. În acest timp, grupul liderilor africani, care spera să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Dar acesta nu le-a oferit nicio speranţă de pace, ci doar a repetat versiunea sa despre conflict, în care Rusia nu ar fi agresoarea, ci victima. 

de Redactia Observator

la 18.06.2023, 08:45

Vezi și

Trupele ucrainene au respins, în ultimele 24 de ore, zeci de atacuri ale forţelor ruse, pe cinci direcţii din sudul şi sud-estul ţării, potrivit Statului Major General de la Kiev. În urma bombardamentelor artileriei şi aviaţiei ruse, un civil şi-a pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Bineînţeles, pierderile în rândul militarilor sunt mult mai mari. Corespondenţii de război occidentali au primit acces în satul Blahodatne, prima localitate eliberată de ucraineni în cursul ofensivei din ultimele zile. Linia frontului s-a deplasat cu doi kilometri şi jumătate mai departe. 

Soldat ucrainean: Fiecare soldat este conştient că trebuie să meargă înainte, ca să-şi elibereze ţara, aşa că moralul este, într-adevăr, ridicat. 

Putin i-a primit pe liderii africani într-o misiune de pace

Hotărât să continue războiul, dar nu din prima linie, Vladimir Putin i-a primit pe liderii africani care se întâlniseră cu Volodimir Zelenski la Kiev, într-o misiune de pace. Ei au subliniat că şi ţările lor suferă de pe urma conflictului. 

Pe acelaşi subiect

Cyril Ramaphosa, preşedintele Africii de Sud: Acest război generează foarte multă instabilitate şi suferinţă în diferite ţări din întreaga lume. 

Dar Putin nu a avut răbdare să-i asculte pe toţi oaspeţii săi. A intervenit pentru a susţine că Rusia este singura care a avut dreptate, de la începutul războiului şi până acum. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Regimul de la Kiev este cel care a început acest război, în 2014. Logica noastră, pe care am prezentat-o, după părerea mea şi a colegilor şi experţilor noştri, este impecabilă din punct de vedere al dreptului internaţional şi al Cartei Naţiunilor Unite. 

Reacţia lui Biden

Concluzia lui Putin este că liderii africani greşesc, deoarece tratează egal cele două părţi. Cu o zi înainte, liderul rus anunţase că a trimis primele arme nucleare tactice în Belarus. În Statele Unite, preşedintele Biden a comentat scurt, dar clar anunţul lui Putin. 

Reporter: ...despre desfăşurarea armelor nucleare tactice în Belarus?

Joe Biden, preşedintele SUA: Am comentat de multe ori subiectul: este ceva total iresponsabil. 

Joe Biden a adăugat, însă, şi o afirmaţie mai puţin plăcută pentru Kiev: Ucraina va trebui să urmeze procedura normală pentru aderarea la NATO, fără să beneficieze de un tratament preferenţial, ca Finlanda şi Suedia. Biden a precizat că, în opinia sa, Ucraina poate îndeplini criteriile impuse de Alianţă. Presa americană scria recent că, potrivit secretarului general al NATO, Ucraina ar putea urma o "cale rapidă" spre aderare, care să prevadă, totuşi, o serie de reforme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Biden după anunţul că Rusia a trimis primele arme nucleare în Belarus: "Total iresponsabil". Putin afirmă că e un avertisment pentru Occident