Antena Meniu Search
x

Reacția lui Zelenski la rebeliunea Wagner. "Azi, haosul este atât de mare încât nicio minciună nu-l mai poate ascunde"

Volodimir Zelenski îl atacă pe omologul său rus Vladimir Putin, într-o reacţie pe rețelele de socializare, cu privire la rebeliunea Wagner în Rusia, relatează Le Monde. "Cel care alege calea răului se autodistruge. El trimite coloane de trupe pentru a distruge viaţa altei ţări, dar nu le poate opri să fugă şi trăda atunci când viaţa rezistă", spune președintele ucrainean.

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 14:33

Reacția lui Zelenski la rebeliunea Wagner. "Azi, haosul este atât de mare încât nicio munciună nu-l mai poate ascunde" - Facebook

În prima sa reacţie la evenimentele din Rusia, liderul de la Kiev a spus că acela care "alege drumul răului se autodistruge", făcând referire la Vladimir Putin care, potrivit lui, "trimite sute de mii de persoane la război pentru a sfârşi prin a se baricada în regiunea Moscova pentru a se proteja de cei pe care el însuşi i-a înarmat". 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Slăbiciunea Rusiei este evidentă. O slăbiciune totală", a postat Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare. De asemenea, a mai afirmat liderul ucrainean, "este de asemenea evident că Ucraina este capabilă să protejeze Europa împotriva unei contaminări de către răul şi haosul rus". "Cu cât mai mult îşi ţine Rusia trupele şi mercenarii pe teritoriul nostru, cu atât mai mult haos, suferinţă şi probleme va avea ea însăşi mai târziu", a mai spus Zelenski. "Rusia a folosit propaganda pentru a-şi masca slăbiciunea şi prostia guvernului. Iar azi, haosul este atât de mare încât nicio minciună nu-l mai poate ascunde", a conchis președintele ucrainean.

Pe acelaşi subiect

UE "monitoriează situaţia îndeaproape

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a declarat sâmbătă că "monitorizează îndeaproape" situaţia din Rusia şi că este în legătură cu liderii europeni şi partenerii G7, în contextul în care liderul grupului de mercenari Wagner a declanşat o revoltă armată împotriva armatei ruse, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres"Este în mod clar vorba despre o problemă internă a Rusiei. Susţinerea noastră pentru Ucraina şi (preşedintele său) este de neclintit", a postat responsabilul european pe Twitter.

Anterior, SUA, Regatul Unit, dar şi Franţa, Germania, Italia, Polonia, România şi alte state europene, precum şi NATO, au anunţat că monitorizează situaţia din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Reacția lui Zelenski la rebeliunea Wagner. "Azi, haosul este atât de mare încât nicio minciună nu-l mai poate ascunde"