Antena Meniu Search
x

Reacția Rusiei după vizita lui Zelenski la Washington: "SUA îşi continuă linia războiului indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean''

Vizita lui Volodimi Zelenski în SUA, la mai bine de 300 de zile de la începutul războiului nu a trecut neobservată de oficialii ruși, aceștia comentând pe marginea subiectului. Astfel, Kremlinul a susţinut joi că vizita de stat în Statele Unite nu a ilustrat deloc ''dorinţa de a asculta Rusia'' şi că Washingtonul duce în Ucraina ''un război indirect de facto'' împotriva Moscovei, relatează AFP şi Reuters.

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 14:08

Volodimir Zelenski (stânga) și Joe Biden (dreapta)
Reacția Rusiei după vizita lui Zelenski la Washington: "Statele Unite îşi continuă linia războiului de facto şi indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean'' - Profimedia

''Până în prezent, putem constata cu regret că nici preşedintele Biden, nici preşedintele Zelenski nu au spus ceva care să poată fi perceput ca o dorinţă potenţială de a asculta îngrijorările Rusiei'', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, în timpul vizitei şefului statului ucrainean la Washington nu au existat ''apeluri veritabile la pace''. ''Acest lucru demonstrează că Statele Unite îşi continuă linia războiului de facto şi indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean'', a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Prima vizită în străinătate a lui Zelenski de la începutul războiului

Volodimir Zelenski s-a deplasat miercuri la Washington, în prima sa vizită externă de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în urmă cu zece luni. El a primit din partea SUA noi promisiuni de ajutor financiar şi militar ce include, pentru prima dată, furnizarea sistemului de apărare antiaeriană Patriot.

Referitor la acest aspect, Peskov a subliniat că livrarea de rachete Patriot de către SUA nu va contribui la soluţionarea conflictului dintre Moscova şi Kiev şi nu va împiedica Rusia să-şi atingă obiectivele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Reacția Rusiei după vizita lui Zelenski la Washington: "SUA îşi continuă linia războiului indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean''