Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Reacţia ruşilor la gafele comise de Biden. Kremlinul, supărat că Putin a fost numit "un nebun criminal" de liderul SUA

Kremlinul a declarat vineri că întreaga lume a văzut gafele lui Joe Biden de la summitul NATO și a spus că modul în care președintele SUA a vorbit despre Vladimir Putin este inacceptabil. O serie de gafe făcute de Joe Biden au turnat gaz pe foc pentru cei care îi contestă capacitatea de a mai duce la capăt un nou mandat. Biden l-a numit pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski "președintele Putin", iar pe Kamala Harris a prezentat-o "vicepreşedintele Trump".

de Redactia Observator

la 12.07.2024 , 14:34

Reacţia Kremlinului la gafele comise la Biden la summitul NATO. Ruşii, supăraţi că Putin a fost numit "un nebun criminal" de Biden
Reacţia Kremlinului la gafele comise la Biden la summitul NATO. Ruşii, supăraţi că Putin a fost numit "un nebun criminal" de Biden - Profimedia

"Am observat că întreaga lume a acordat atenție la ceea ce s-a întâmplat și nu poate exista niciun comentariu aici (din partea noastră), dar este clar că acestea au fost scăpări de exprimare", a declarat vineri reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters. 

"Este de înțeles probabil că au o rezonanță atât de largă, având în vedere contextul discuțiilor politice interne la care asistăm acum în SUA, dar nu este treaba noastră, ci un subiect intern al SUA", a spus el.

Peskov a spus că alegătorii americani, şi nu Rusia, trebuie să determine şansele candidaților la președinția SUA. Dar a adăugat că Kremlinul a luat notă de ceea ce el a numit comentarii lipsite de respect pe care Biden le-a făcut despre Putin.

Articolul continuă după reclamă

Biden l-a numi pe Putin "un nebun criminal" la summitul NATO

Pe acelaşi subiect

El nu a spus direct care sunt aceste comentarii, dar Biden l-a numi pe Putin în cadrul summitului NATO drept "un nebun criminal" (n.r. murderous madman)

"Continuăm să considerăm că este un comportament absolut inacceptabil și nepermis ca un șef de stat să facă astfel de comentarii lipsite de respect față de alți șefi de stat. Mă refer la observațiile sale despre președintele Putin", a spus Peskov.

"Acest lucru este inacceptabil și nu credem că face un șef de stat american să arate în vreun fel bine. Este ceva ce nu putem accepta şi căruia îi acordăm o atenție directă", a mai completat el. 

Kremlinul l-a mai acuzat în trecut pe Biden că a făcut comentarii nepotrivite despre Putin. În 2021, Biden l-a numit pe Putin "ucigaș" (n.r. killer), iar în februarie anul acesta l-a numit "nenorocit nebun" (n.r. crazy SOB)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Reacţia ruşilor la gafele comise de Biden. Kremlinul, supărat că Putin a fost numit "un nebun criminal" de liderul SUA