Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacția unei palestinience, după ce află de moartea liderului Hamas Yahya Sinwar: "Iată, și-au atins obiectivele. Ce mai vor? De ajuns!"

Armata israeliană a făcut publice ultimele clipe din viaţa liderului Hamas care a gândit atacul de anul trecut asupra Israelului. Deşi moartea lui ar fi sfârşitul firesc al războiului din Gaza, Hamas şi Hezbollah promit noi atacuri împotriva statului evreu. 

de Redactia Observator

la 18.10.2024 , 19:58

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost filmat chiar înainte să fie lichidat de forţele de apărare israeliene. Plin de praful unei clădiri luate la ţintă de soldaţi, creierul atacului din 7 octombrie anul trecut priveşte neputincios drona care se apropie. Deja rănit la mână după un schimb de focuri, teroristul încearcă să lovească aparatul de zbor fără pilot, iar câteva minute mai târziu este ucis de un obuz.

"Viaţa lui Yahya Sinwar s-a încheiat în timp ce era învins, sancţionat şi fugar. Nu a murit ca un comandant, ci ca o persoană căreia îi păsa doar de ea însăşi", a declarat Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării.

Militarii au găsit asupra teroristului o armă şi bomboane mentolate trimise în Gaza ca ajutoare umanitare. Mii de israelieni au sărbătorit în stradă dispariţia celui considerat responsabil pentru moartea a 1.200 de oameni în atacul de anul trecut asupra Israelului. 

Vezi și

"Yahya Sinwar este mort. Dar asta nu înseamnă că războiul din Gaza ia sfârşit. Este începutul sfârşitului. Regimul de teroare impus de regimul iranian propriului popor şi oamenilor din Irak, Siria, Liban şi Yemen se va încheia şi el", a transmis premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Pe acelaşi subiect

Pentru miile de palestinieni fugiţi din Gaza, momentul este trist, dar şi plin de speranţă

"Ne pare rău pentru el, dar, în acelaşi timp, ne bucurăm pentru că războiul se poate încheia. Iată, şi-au atins obiectivele. Ce mai vor? De ajuns! Vrem să ne întoarcem!", a spus un palestinian.

Rudele ostaticilor din Gaza şi marii lideri mondiali, printre care Joe Biden şi Emmanuel Macron, îi cer acelaşi lucru lui Netanyahu - să ajungă la un acord cu Hamas. 

"Acum este momentul să mergem mai departe. Să obţinem o încetare a focului în Gaza. Este timpul ca acest război să se încheie, iar ostaticii să întoarcă acasă", a declarat Joe Biden. 

La o zi după moartea lui Sinwar, Hamas a avertizat că nu poate fi eliminată, deşi a rămas fără conducere. Iar Hezbollah a promis intensificarea războiului împotriva Israelului. 

"Sigur vor exista fanatici care vor încerca să continue atrocităţile. Ei sunt cu mult mai puţin organizaţi, sunt zdravăn, major afectaţi şi posibilitatea lor de a lovi mortal statul Israel e absolut diminuată", a spus Vlad Nistor, analist politic.

În ultimele ore, doi terorişti au deschis focul asupra soldaţilor israelieni după ce au trecut graniţa dinspre Iordania. Ambii au fost lichidaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri externe » Reacția unei palestinience, după ce află de moartea liderului Hamas Yahya Sinwar: "Iată, și-au atins obiectivele. Ce mai vor? De ajuns!"