Antena Meniu Search
x

Reacția lui Vladimir Putin, după ce Rusia a bifat un nou record în materie de infectări cu noul coronavirus

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a oferit o reacție, după ce Rusia a bifat un nou record în materie de infectări cu noul coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.05.2020, 19:20

Rusia a devenit în timp record una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus
Vladimir Putin vrea relansarea economiei, în ciuda numărului mare de infectări cu noul coronavirus - Hepta
  • Rusia a ajuns la peste 221.000 de infectări cu noul coronavirus.
  • Vladimir Putin pregătește relaxarea unor restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Au fost 11.656 de infectări noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cifre care împing Rusia până pe locul 4 în topul celor mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus.

Conform Reuters, Rusia a ajuns la 221.344 de infectări cu noul coronavirus, depășind la acest capitol țări precum Italia, Franța și Germania.

Mai mult, Rusia se apropie cu pași mari de Marea Britanie și Spania riscând să devină, în scurt timp, a doua cea mai afectată țară după Statele Unite ale Americii.

Cu toate acestea, Rusia a raportat doar 2.009 decese provocate de coronavirus, având una dintre cele mai mici rate de deces din lume.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a oferit luni o reacție în legătură cu evoluția pandemiei de coronavirus.

Acesta a precizat, printre altele, că numărul șomerilor din Rusia s-a dublat într-o lună, ajungând la 1,4 milioane și că pregătește măsuri de relaxare pentru a permite o relansare a economiei.

Se pregătește, printre altele, redeschiderea afacerilor din construcții și agricultură, însă evenimentele publice cu participare masivă vor fi în continuare interzise, iar bătrânilor de peste 65 de ani li se va recomanda să continue să evite ieșirile din case.

În plus, anumite zone din țară vor rămâne în carantină, un exemplu fiind Moscova. În capitala Rusiei s-au înregistrat majoritatea infectărilor cu noul coronavirus, astfel că Moscova rămâne în carantină cel puțin până la sfârșitul lunii mai.

Mesajul lui Vladimir Putin a fost cât se poate de clar: "Toate măsurile luate în legătură cu pandemia de coronavirus ne permit să intrăm în etapa următoare a luptei cu acest virus și să începem o ridicare a restricțiilor impuse. Acest exercițiu trebuie făcut cu extrem de multă atenție și raportându-ne la noile standarde de siguranță. Nu trebuie să permitem apariția unui val de complicații. Repet, nu va fi o relaxare rapidă a restricțiilor. Vorbim despre o situație de durată, care necesită mult timp pentru a ne adapta la noua realitate".

Autoritățile ruse pun creșterea rapidă de infectări și numărul mic de decese pe politica statului de a efectua testări în masă care să permită identificarea din timp a persoanelor infectate. Peste 5,6 milioane de teste de coronavirus s-ar fi efectuat în Rusia până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Reacția lui Vladimir Putin, după ce Rusia a bifat un nou record în materie de infectări cu noul coronavirus