Recidivist român, condamnat la închisoare în Irlanda pentru furtul unui telefon mobil

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 19.01.2021, 14:45.
Actualizat: 19.01.2021, 14:50

Un român de 20 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu executare, în Irlanda, după ce a furat un telefon mobil de 900 de euro.

Românul condamnat la închisoare în Irlanda are 20 de ani

Românul a furat un telefon cu o valoare estimată la 900 de euro

Profimedia - imagine ilustrativă

Incidentul s-a petrecut în iunie 2019, în Midleton, când Mario Tache a pătruns în incinta unui magazin de specialitate şi a smuls cu forţă telefonul vizat, distrugând elementul de siguranţă.

Conform Irish Examiner, românul a fost surprins de managerul magazinului şi a sărit la bătaie. L-a lovit pe manager de câteva ori şi a împins-o pe una dintre angajatele magazinului.

Mario Tache, stabilit deja de câţiva ani în Irlanda, a fost capturat şi a ajuns după gratii în octombrie anul trecut.

Procesul a scos la iveală detalii nebănuite despre evoluţia românului. Mario Tache mai fusese pus sub acuzare pentru comiterea a şase infracţiuni, respectiv patru infracţiuni de agresiune, o infracţiune de jaf şi o infracţiune de distrugere.

Românul, comportament remarcabil în închisoare

În ciuda celor şase infracţiuni comise, a scăpat în prima fază cu o condamnare cu suspendare pe motiv că este foarte tânăr şi şi-a recunoscut faptele comise sub influenţa drogurilor şi/ sau a băuturilor alcoolice.

De data aceasta, însă, magistraţii irlandezi nu au mai avut milă de român şi l-au condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Asta inclusiv în ciuda faptului că avocatul apărării a ţinut să scoată în evidenţă faptul că Mario şi-a îmbunătăţit semnificativ comportamentul de la momentul în care a fost arestat preventiv, implicându-se după gratii în programe de protecţie a sănătăţii şi participând la cursuri de formare profesională.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.