Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Refugiații trebuie să-și deschidă conturi bancare!

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să permită refugiaților să-și deschidă conturi bancare pentru a-i ajuta să se stabilească mai rapid în noile lor țări adoptive, a declarat marți comisarul european pentru servicii financiare, Jonathan Hill, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 10.11.2015 , 16:05

 Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să permită refugiaților să-și deschidă conturi bancare pentru a-i ajuta să se stabilească mai rapid în noile lor țări adoptive, a declarat marți comisarul european pentru servicii financiare, Jonathan Hill, transmite Reuters.

Europa se confruntă în prezent cu cea mai gravă criză a refugiaților după cel de-al doilea război mondial, sute de mii de oameni fugind din cauza conflictelor și sărăciei din Orientul Mijlociu, Afganistan și Africa în căutarea unei vieți mai bune în UE.

Comisia Europeană, Executivul UE, vrea ca statele membre să profite de potențialul economic pe care îl reprezintă refugiații în loc ca aceștia să devină o povară în plus pentru bugetele naționale și așa supuse la presiuni. Conform celor mai recente prognoze economice, Comisia Europeană estimează că solicitanții de azil ar putea da un impuls economiei UE, și chiar și finanțelor publice pe termen lung, dacă sunt integrați în mod adecvat în forța de muncă.

Articolul continuă după reclamă

Pentru a ajuta la această integrare, comisarul european pentru servicii financiare, Jonathan Hill, a făcut un apel către statele membre UE să le permită solicitanților de azil să-și deschidă conturi bancare în ideea de a putea primi și face plăți mai ușor. 'Refugiații ar trebui să aibă acces la serviciile bancare de bază', a declarat Jonathan Hill la o reuniune a miniștrilor europeni de Finanțe organizată la Bruxelles.

De asemenea, Hill a cerut statelor membre să transpună în legislația națională noile reguli UE privind conturile de plăți înainte de termenul limită fixat pentru luna septembrie 2016. Noile reguli dau dreptul tuturor consumatorilor din Europa, indiferent de țara de rezidență sau situația financiară, să-și deschisă un cont de plăți. Dacă adoptarea noii legi se dovedește a fi un proces prea îndelungat, statele membre ar trebui să ia în considerare măsuri alternative pentru a-i ajuta pe refugiați să aibă acces la servicii bancare, a apreciat Jonathan Hill.

Într-un discurs susținut în fața Parlamentului European în luna septembrie, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut statelor membre să permită solicitanților de azil să lucreze imediat ce ajung în Europa. Actualele legi îi împiedică pe refugiați să lucreze în primele luni de la sosirea lor în noile țări adoptive.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, aproape 800.000 de refugiați și imigranți au intrat de la începutul anului în Europa, în următoarele patru lunii fiind așteptate alte 600.000 de persoane dinspre Turcia.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Refugiații trebuie să-și deschidă conturi bancare!