Antena Meniu Search
x

Regimul lui Kim Jong-un a testat rachete de croazieră care pot transporta focoase nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat la lansarea a două rachete strategice de croazieră cu rază lungă de acţiune, a informat presa de stat joi, numind-o un test pentru a confirma fiabilitatea şi funcţionarea armelor cu capacitate nucleară desfăşurate în unităţile militare, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 11:52

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord
Regimul lui Kim Jong-un a testat rachete de croazieră care pot transporta focoase nucleare - Hepta

Lansarea test a fost efectuată miercuri şi a avut ca scop "îmbunătăţirea eficienţei de luptă şi a puterii" rachetelor de croazieră desfăşurate de Armata Populară Coreeană "pentru operarea de arme nucleare tactice", a transmis agenţia oficială de presă, KCNA.

Subliniind că lansarea - test a fost un alt avertisment clar pentru "duşmanii" săi, liderul Kim Jong Un a spus că ţara "ar trebui să continue să extindă sfera operaţională a forţelor armate strategice nucleare pentru a descuraja cu hotărâre orice criză militară crucială şi criză de război în orice moment", potrivit KCNA.

KCNA a relatatat că cele două rachete lansate miercuri "au lovit în mod clar ţinta la 2.000 km (1.240 mile) distanţă".

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a refuzat să comenteze lansările şi a spus că Washingtonul rămâne concentrat pe coordonarea strânsă cu aliaţii şi partenerii săi pentru a aborda ameninţările reprezentate de Coreea de Nord.

Coreea de Nord a testat pentru prima dată o rachetă de croazieră "strategică" în septembrie 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Regimul lui Kim Jong-un a testat rachete de croazieră care pot transporta focoase nucleare