Antena Meniu Search
x

Video Regina Elisabeta a avut o apariție surpriză la balconul Palatului Buckingham. Ultima zi a Jubileului de Platină marcată cu concerte și evenimente în aer liber

Regina Marii Britanii a salutat din nou mulţimea admiratorilor din balconul Palatului Buckingham, la încheierea celor patru zile de festivităţi ale Jubileului de Platină. Suverana le-a mulţumit, într-un mesaj, tuturor celor care au sărbătorit-o la împlinirea celor 70 de ani de domnie. În ultima zi a Jubileului, o grandioasă procesiune pe străzile Londrei şi-a propus şi a reuşit să ilustreze creativitatea dar şi umorul britanicilor. 

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 10:42

Vezi și

Un regiment al gărzii regale a escortat caleaşca aurită care a adus-o pe Elisabeta a II-a la ceremonia încoronării sale, în 1953. Somptuosul vehicul a ieşit din nou pe străzi după 20 de ani. O hologramă a creat impresia că în interior se afla, din nou, regina, cu înfăţişarea ei din ziua încoronării. Cortegiul militar a deschis procesiunea care i-a adus sărbătoritei cele mai originale şi chiar excentrice omagii. 

Maşini clasice britanice din ultimele şapte decenii, care alegorice, marionete uriaşe, dansatori şi alţi artişti au defilat prin faţa miilor de spectatori. Au fost reprezentate comunităţile diverse din Regatul Unit şi alte ţări din Commonwealth, cărora regina le este, de asemenea, suverană. Legendarul Cliff Richard şi alte vedete au cântat şi au dansat pe platforma unor autobuze cu etaj, un alt simbol al Marii Britanii. Alţi artişti au purtat costume de animale sau chiar prăjituri. În total, 6.000 de oameni au participat la marele spectacol. 

Regina, apariție de scurtă durată la evenimentele din ultima zi a Jubileului de Platină

Familia regală a urmărit evenimentul dintr-o tribună oficială, alături de lideri politici şi alte personalităţi. Regina nu a fost prezentă, din cauza problemelor de sănătate care i-au limitat apariţiile în public în timpul Jubileului. Ea s-a aflat, probabil, printre cei care au văzut procesiunea la televizor, al căror număr a fost estimat la un miliard în întreaga lume. 

Pe acelaşi subiect

Din tribună au lipsit şi prinţul Harry cu soţia sa, Meghan, care au revenit în Marea Britanie pentru Jubileu dar au rămas mai mult în culise. S-a remarcat, însă, din nou, micul prinţ Louis, fiul ducilor de Cambridge. El s-a strâmbat la mama sa şi s-a plimbat prin tribună, aparent plictisit. Louis s-a mai liniştit doar când bunicul său, prinţul Charles, l-a luat pe genunchi şi s-a străduit să-i explice ceea ce vedea. 

Onoarea de a încheia procesiunea i-a revenit lui Ed Sheeran care a cântat unul din hiturile sale pe scena din faţa Palatului Buckingham. A urmat momentul pe care îl aştepta mulţimea, deşi nimeni nu era sigur că va avea loc.

Regina a ieşit din nou în balconul palatului, înconjurată doar de câţiva membri ai familiei sale. Printre ei se aflau moştenitorul coroanei, Charles, şi alţi doi viitori regi, nepotul William şi strănepotul George. 

După ovaţiile urmate de imnul de stat britanic, cântat de mulţime în onoarea sa, regina s-a retras. De pe scenă a răsunat un hit al grupului Abba, cu un titlu cum nu se poate mai potrivit: "Dancing Queen".

"Chiar dacă n-am putut asista personal la toate evenimentele, am fost cu inima alături de voi toţi", afirmă un comunicat al reginei, publicat la finalul Jubileului. 

"Este o uriaşă onoare să particip la aşa ceva. Avem cea mai bună regină din lume, nu? Suntem cea mai bună ţară din lume!"

Programul ultimei zile a mai inclus petreceri de stradă şi mese festive în aer liber în întregul Regat Unit dar şi în străinătate. Sondajele arată că majoritatea britanicilor doresc menţinerea monarhiei iar admiraţia pentru Elisabeta a II-a este aproape unanimă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a avut o apariție surpriză la balconul Palatului Buckingham. Ultima zi a Jubileului de Platină marcată cu concerte și evenimente în aer liber