Antena Meniu Search
x

Reguli noi pentru televiziunile din Afganistan. Actriţele nu au voie să apară în seriale. Prezentatoarele de ştiri, obligate să poarte batic

Militanţii talibani au dezvăluit o serie de noi reguli care se vor aplica femeilor care activează în televiziune. Conform noilor reguli, acestea nu vor mai putea să apară în seriale. 

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 11:06

Reguli noi pentru televiziunile din Afganistan
Reguli noi pentru televiziunile din Afganistan - Shutterstock

Jurnalistele şi prezentatoarele au primit, de asemenea, ordin să poarte batic atunci când sunt în timpul unei transmisiuni. Reporterii spun însă că unele dintre regulile anunţate sunt vagi şi pot fi uşor interpretat, scrie BBC.

Talibanii au preluat puterea în Afganistan la mijlocul lunii august, iar locuitorii rămaşi pe teritoriul ţării se tem că militanţii vor impune restricţii dure. Gruparea, care a cucerit teritoriul afgan după retragerea forţelor americane, a instruit aproape imediat fetele şi tinerele să rămână acasă şi să întrerupă mersul la şcoală. În timpul guvernării lor anterioare, în 1990, femeilor li s-a interzis accesul la educaţie şi la locul de muncă.

Reguli noi impuse de talibani

Cel mai recent set de cerinţe al talibanilor, care au fost transmise canalelor de televiziune afgane, conţin opt reguli noi. 

Pe acelaşi subiect

Acestea includ interzicerea filmelor considerate împotriva principiilor Sharia - sau legii islamice și a valorilor afgane, în timp ce filmările cu bărbați care expun părți intime ale corpului sunt interzise. Comedia și spectacolele de divertisment care insultă religia sau pot fi considerate ofensatoare pentru afgani sunt de asemenea interzise. Talibanii au insistat ca filmele străine care promovează valorile culturale străine să nu fie difuzate.

Un membru al unei organizații care reprezintă jurnaliștii din Afganistan, Hujjatullah Mujaddedi, a declarat că anunțul unor noi restricții a fost neașteptat.El a declarat pentru presa străină că unele dintre reguli nu sunt practice și că, dacă sunt implementate, radiodifuzorii ar putea fi forțați să închidă emisia.

Decizia anterioară a talibanilor de a ordona fetelor și tinerelor să rămână acasă a făcut din Afganistan singura țară din lume care interzice pentru jumătate din populație să aibă acces la educaţie. Talibanii susțin că restricțiile lor privind munca femeilor și fetele care studiază sunt „temporare” și sunt aplicate doar pentru a se asigura că toate locurile de muncă și mediile de învățare sunt „sigure” pentru ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Reguli noi pentru televiziunile din Afganistan. Actriţele nu au voie să apară în seriale. Prezentatoarele de ştiri, obligate să poarte batic