Antena Meniu Search
x

Reporteriță lovită în plin de o fumigenă, în timpul protestelor din Statele Unite (Video)

O reporteriță de la televiziunea americană MSNBC a fost lovită în plin de o grenadă fumigenă, în timpul protestelor ce au curprins Seattle. În Statele Unite zeci de orașe sunt în stare de asediu după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.06.2020, 12:41

Reporteriță lovită în plin de o fumigenă, în timpul protestelor din Statele Unite (Video)
Jo Ling Kent transmitea din mijlocul protestelor care au curprins orașul Seattle - captură video MSNBC / Twitter
  • Scene de haos în SUA, după moartea lui George Floyd
  • Proteste violente în peste 140 de orașe
  • Reporteriță MSNBC, lovită de o grenadă fumigenă în Seattle

Confruntările dintre protestatari și forțele de ordine au avut loc pe un teren de baseball, iar în altercație a fost prinsă și o echipă a postului de știri MSNBC. 

Reporterița Jo Ling Kent transmitea live atunci când poliția a atacat mulțimea furioasă cu gaze lacrimogene. La un moment dat, o grenadă fumigenă lovește terenul și ricoșează femeie, însă aceasta continuă să rămână în direct.

Risposta forțelor de ordine a fost atât de dură, încât jurnaliștii prezenți la fața locului au fost nevoiți să poate măști speciale de gaze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Nu știu dacă mă mai puteți auzi. Chiar acum poliția avansează spre protestatari. Ne mișcăm, ne mișcăm", se aude spunând Jo Ling Kent, într-o atmosferă de haos. Din fericire, atât reporterița cât și echipa de televiziune ce o însoțea au scăpat fără răni.

Statele Unite, cuprinse de un val de violențe. Donald Trump, dus în buncăr

Este haos în America din cauza protestelor provocate de uciderea lui Goerge Floyd, unui bărbat de culoare. Violenţele au activat codul roşu la Casa Albă. Donald Trump şi familia prezidenţială au fost duşi într-un buncăr de teamă că manifestanţii ar putea sări gardul.

50 de agenţi ai Secret Service au fost răniţi în urma ostilităţilor. Sunt zeci de oraşe în stare de asediu, în timp ce presa americană vorbeşte despre cel puţin cinci morţi şi sute de răniţi. Violenţele au paralizat 140 de oraşe, pentru a şasea zi la rând.

George Floyd a murit săptămâna trecută, după ce, mai bine de opt minute, un poliţist a stat cu genunchiul pe gâtul său. În memoria lui şi în semn de solidaritate cu manifestanţii de peste Ocean, proteste au avut loc şi în numeroase capitale ale lumii, precum Berlin, Paris şi Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Reporteriță lovită în plin de o fumigenă, în timpul protestelor din Statele Unite (Video)