Antena Meniu Search
x

Video Republica Moldova a declarat stare de urgenţă. Cel mai mare pericol: Rusia poate opri gazul şi curentul

Republica Moldova se află într-o situaţie cât se poate de delicată! Nu e membră NATO, nu face parte nici din Uniunea Europeană, deci are nenumarate vulnerabilitati. Iar asta înseamnă că Vladimir Putin poate, în orice moment, să-i invadeze teritoriul. Motiv pentru care oficialii de la Chişinău au declarat stare de alertă teroristă.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 25.02.2022, 08:28

Vezi și

Mai mult, Republica Moldova şi-a închis spaţiul aerian, de teamă ca avioanele civile să nu fie doborâte de ruşi. Toate cursele au fost deviate şi au aterizat pe aeroporturile noastre. Mai mult, Republica Moldova şi-a închis spaţiul aerian, de teamă ca avioanele civile să nu fie doborâte de ruşi. Toate cursele au fost deviate şi au aterizat pe aeroporturile noastre. "Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență", a declarat Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova.

"Ne aflăm foarte aproape de zona de acţiune a militarilor ruşi şi în special a traiectoriilor rachetelor pe care le lansează ei. Pentru a menţine siguranţa cetăţenilor, a potenţialilor pasageri, s-a decis ca toate zborurile să fie anulate sau mutate la un aeroport din România", a declarat Dumitru Ciorici, jurnalist din Republica Moldova. Două avioane cu destinaţia Chişinău au fost deviate spre Iaşi.

Cea mai mare ameninţare pentru Republica Moldova

Chiar în ziua în care a atacat Ucraina, Rusia a desfăşurat exerciţii în regiunea transnistreană. Separatiştii pro-ruşi de la Tiraspol nu ratează nicio ocazie să-şi plimbe tancurile, blindatele şi tunurile pe străzi, la parade. Republica Moldova este dezarmată în faţa pericolului. Transnistria, teritoriul separatist, aflat la Est de Republica Moldova, este instrumentul de şantaj al lui Vladimir Putin. Kremlinul are acolo în jur de 2.000 de militari şi un depozit cu 20.000 de tone de armament. Regiunea de 5.000 de kilometri pătraţi, cu o populaţie cam cât a unui judeţ din România, este o gaură neagră, o spălătorie de bani şi un spațiu al traficului de persoane. În fața unei eventuale agresiuni rusești, Moldova este extrem de vulnerabilă. MilitariI ruşi dislocaţi în Transnistria ar putea ajunge la Prut în 24 de ore, fără a întâmpina nicio rezistență.

"Avem ameninţare prin trupe pacificatoare sau aşa-numitele trupe pacificatoare pe teritoriul Republicii Moldova", a declarat Angela Grămadă, analist politic din Republica Moldova. Dar cel mai mare pericol pentru Moldova, în acest moment, este ca regimul Putin să-i taie gazul şi curentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Republica Moldova a declarat stare de urgenţă. Cel mai mare pericol: Rusia poate opri gazul şi curentul