Antena Meniu Search
x

Republica Moldova riscă să fie următoarea victimă a Rusiei

Republica Moldova riscă să fie următoarea victimă a Rusiei, susţin tot mai mulţi oficiali de rang înalt din întreaga lume.

Vezi și

În acest timp, Kievul pare că se pregăteşte de război, în vreme ce Rusia pledează într-o ţară paşnică, ce nu constituie o ameninţare pentru absolut nimeni din această lume.

Prim-ministrul ucrainean a cerut suplimentarea bugetului pentru armata ţării sale. Dacă oficialii de la Kiev spun că tensiunile se apropie de un punct critic, cei de la Moscova dezmint cu vehemenţă această ipoteză.

Deşi aveau ordinul să deschidă focul împotriva ruşilor, comandanţii navelor de război ucrainene din Crimeea nu au dat curs acestei dispoziţii.

"Situaţia în Crimeea este foarte complicată. Ne-au blocat şi atacat navele maritime, deşi comandanţii noştri primiseră ordinul să folosească tot armamentul din dotare", a spus ministrul Apărării din Ucraina. 

Conflictul îngheţat din peninsula Crimeea a stârnit provocări majore în rândul NATO.

Dacă Rusia este îngrijorată că o ţară se îndreaptă către occidentali, o cale de rezolvare a acestei probleme este de a efectua o incursiune şi a crea un conflict îngheţat. Nimeni nu mai vrea să se gândească să aducă în NATO acea ţară pentru că asta ar provoca un conflict cu Rusia.

În acest timp, mai mulţi oficiali spun că Rusia devine o ameninţare tot mai apăsătoare pentru Republica Moldova.

"El vrea să reclădească imperiul rus. De aceea mă tem cu privire la Moldova, mai ales pentru că nu face parte din NATO. Şi mă îngrijorează presiunea asupra ţărilor baltice. Cred că încearcă să îşi dea seama cu câte poate scăpa, aşa cum Adolf Hitler făcea în anii '30", spune John McCain, senator american. 

Fostul prim-ministru al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker, a făcut apel la Uniunea Europeană să nu permită ca vecinii noştrii, moldovenii, să devină următoarea victimă a Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Republica Moldova riscă să fie următoarea victimă a Rusiei