Antena Meniu Search
x
LIVE

Din 24 decembrie, italienii nu mai au voie să iasă din case decât motivat. Noi restricţii dure impuse în Peninsulă, din cauza Covid

Guvernul italian a anunţat, vineri, înăsprirea măsurilor de luptă împotriva coronavirusului pentru sărbătorile de sfârşit de an. Anunţul a fost făcut de premierul Giuseppe Conte.

De Veronica Micu la 19.12.2020, 08:55
Noi restricţii dure impuse în Peninsulă, din cauza Covid
Din 24 decembrie, italienii nu mai au voie să iasă din case decât motivat. Noi restricţii dure impuse în Peninsulă, din cauza Covid - istockphoto.com
  • În perioada 28-30 decembrie şi pe 4 ianuarie, oamenii se pot deplasa în oraşele de reşedinţă şi se vor deschide magazinele.
  • Cei care locuiescîn oraşe mai mici vor putea să călătorească pe o rază de 30 de kilometri faţă de locul de reşedinţă.

Italia a adoptat restricţii de zonă roşie din 24 decembrie până în 6 ianuarie, cu excepția zilelor de 28, 29, 30 decembrie și 4 ianuarie, când oamenii pot ieși din case fără certificat.

Restricțiile nu sunt valabile pentru tinerii sub 14 ani.

„Metoda zonelor a funcționat, am evitat o carantină generalizată. În următoarele câteva zile, toate regiunile ar putea ajunge în zona galbenă. Cu toate acestea, situația rămâne dificilă și în toată Europa. Și printre experții noștri există o îngrijorare puternică legată de Crăciun, când contaminările pot crește", a declarat premierul Giuseppe Conte, potrivit Mediafax.

Astfel, Italia va fi, de Crăciun până la Bobotează, roșie, cu excepția zilelor de 28, 29, 30 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021, când va fi „portocalie”.

Guvernul a decis să introducă măsuri mai restrictive, dar dând posibilitatea vizitelor între două persoane care nu locuiesc împreună, excluzând de la restricții tinerii sub 14 ani. Decretul nu specifică vreun grad de rudenie între cele două persoane cărora le este permis să se viziteze.

„A trebuit să întărim restricțiile, a fost o decizie dureroasă. Slujbele se pot desfășura până la ora 22.00. Puteți primi în case până la două persoane cu care nu trăiți împreună, cu copiii lor, dacă au sub 14 ani. Este o măsură pe care am conceput-o pentru a permite acel minim de socializare potrivită acestei perioade”, a spus Conte.

Barurile și restaurantele rămân închise

Centrele de înfrumusețare, barurile și restaurantele vor fi închise în zilele roșii, în timp ce supermarketurile, magazinele alimentare, produsele de primă necesitate, farmaciile și parafarmaciile, saloanele de coafură și frizeriile vor rămâne deschise.

În zilele de 28, 29, 30 decembrie și 4 ianuarie,cei care locuiesc în oraşe mai mici pot călători pe o rază de 30 de kilometri faţă de locul de reşedinţă, cu excepţia capitalelor de provincie.

Barurile și restaurantele rămân închise, cu excepția livrărilor la domiciliu. Magazinele vor fi deschise până la ora 21:00.

În ce privește școlile, autoritățile lucrează pentru redeschiderea acestora pe 7 ianuarie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Din 24 decembrie, italienii nu mai au voie să iasă din case decât motivat. Noi restricţii dure impuse în Peninsulă, din cauza Covid