Antena Meniu Search
x
LIVE

Restricții majore în Europa, din cauza Covid-19. Oamenii nu mai au voie să iasă din case | Video

A fost ultima noapte de distracţie pentru locuitorii celor mai mari capitale ale Europei. De azi, în Londra şi în Paris revin în forţă restricţiile. Oamenii nu mai au voie să iasă după lăsarea întunericului din case fără un motiv întemeiat, barurile se închid mai devreme, iar numărul de persoane care se pot întâlni este limitat. Nu există altă soluţie.

De Simona Moloiu la 17.10.2020, 21:01
Vezi și
  • A fost ultima zi de distracție, în marile capitale europene
  • Restricții majore, impuse de statele europene

Focarele de coronavirus au scăpat de sub control în toată Europa. Numai în ultimele 10 zile, peste un milion de cazuri de coronavirus au fost raportate pe continent.

Prima zi de carantină, la Londra

Ca înainte de pandemie. Aşa a arătat noaptea trecută Soho, cartierul distracţiei din Londra. Mii de oameni s-au strâns la o petrecere-protest faţă de restricţiile impuse de guvern. Nu sunt de acord că barurile se închid la ora 22 şi nici că sunt obligaţi să aleagă între prietenii alături de care pot petrece.

"La facultate, oricum stăm toţi, la grămadă. Iar în oraş trebuie să stăm la distanţă, nu e prea amuzant"

Distracţia a fost oprită rapid de poliţie, aşa că mai mulţi petrecăreţi şi-au continuat ultima noapte de distracţie la secţie.

Aproximativ 20 de milioane de locuitori ai Angliei sunt vizaţi de noile restricţii, iar aceeaşi soartă o au şi alte milioane de locuitori ai Scoţiei şi Irlandei de Nord. Oficialii nu au avut altă soluţie după ce numărul de infectări a scăpat de sub control - peste 55 de mii de britanici au aflat în ultimele 3 zile că sunt pozitivi la SARS CoV2.

Ultima noapte de distracție la Paris

Şi pentru parizieni a fost ultima noapte de distracţie. Franţa reintră în starea de urgenţă după aproape 80 de mii de cazuri raportate în ultimele 3 zile. De azi, timp de o lună, în capitală şi alte opt oraşe, oamenii nu mai pot ieşi din case fără un motiv întemeiat după ora 21 şi până la ora 6 dimineaţa.

"Este complicat pentru că în Paris eram obişnuiţi să ieşim în fiecare seară să bem şi să ne distrăm cu prietenii"

"Ca să te distrezi alături de prieteni, poţi să ieşi pe la 8-9, chiar când încep restricţiile"

Restricții și la Berlin

Înconjurată din toate părţile de focare de coronavirus, Germania se confruntă şi ea cu o explozie a cazurilor. Numai că, aici, Încercările guvernului de la Berlin de a reimpune restricţii s-au lovit de refuz la nivel local. În numeroase landuri, închiderea barurilor după o anumită oră a fost anulată în justiţie, aşa că Angelei Merkel nu i-a rămas, deocamdată, altceva de făcut decât să facă apel la responsabilitatea oamenilor.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: "Vă cer, renunţaţi la orice călătorie care nu este într-adevăr necesară, la orice sărbătoare care nu este cu adevărat necesară. Vă rog să staţi acasă pe cât posibil. Cum ne va fi în această iarnă, cum ne va fi Crăciunul se va decide în aceste zile şi săptămâni şi comportamentul nostru va fi cel care va decide"

Belgia a luat şi ea decizia închiderii tuturor restaurantelor şi cafenelelor timp de o lună şi a introdus restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la ora 5, iar în Polonia se vor închide şcolile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Restricții majore în Europa, din cauza Covid-19. Oamenii nu mai au voie să iasă din case | Video