Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Revista Forbes a realizat un top al celor mai puternici 75 de oameni din lume

Au bani, putere şi cea mai mare influenţă. Sunt practic oamenii care conduc planeta. Revista Forbes a realizat un top al celor mai puternici 75 de oameni din lume. Printre ei nu sunt doar lideri politici, ci şi magnaţi din diferite domenii.

de Redactia Observator

la 25.08.2018 , 10:40

Au bani, putere şi cea mai mare influenţă. Sunt practic oamenii care conduc planeta. Revista Forbes a realizat un top al celor mai puternici 75 de oameni din lume. Printre ei nu sunt doar lideri politici, ci şi magnaţi din diferite domenii.

Avem o situaţie inedită anul acesta. Pentru prima dată topul este condus de preşedintele Chinei. Printr-o modificare a Constituţiei în luna martie, preşedintele chinez a câştigat mai multă influenţă, iar asta îl face în acest moment cel mai puternic om din lume.

Ceea ce înseamnă că l-a împins pe locul 2 pe Vladimir Putin. Preşedintele Rusiei a ocupat primul loc pentru mai mulţi ani la rând.

Vezi și

Iar urcarea în top a preşedintelui Chinei a făcut şi ca preşedintele Statelor Unite ale Americii să ajungă pe locul 3. Asta se întâmplă la puţin peste un an de când Trump a preluat mandatul.

Cancelarul Germaniei se află pe locul 4. Angela Merkel rămâne însă cea mai puternică femeie din lume.

Ajungem în top şi la oamenii de afaceri. Pe locul 5 îl găsim pe fondatorul Amazon. Dincolo de a conduce unul dintre cele mai mari site-uri de cumpărături, acesta este, potrivit Forbes, şi cel mai bogat om din lume.

Schimbăm din nou registrul pentru că pe locul 6 se află Papa Francisc, liderul spiritual a peste un miliard de catolici.

Bill Gates, pe locul 7, este co-fondatorul Microsoft. Împreună cu soţia sa, Melinda, conduce şi o fundaţie caritabilă care le poartă numele.

O figură nouă care a intrat în top în acest an direct pe locul 8 este prinţul Arabiei Saudite. Acesta şi-a consolidat poziţia de lider şi puterea după o campanie anticorupţie de succes lansată în noiembrie 2017.

Locul 9 este ocupat de premierul Indiei, Narendra Modi. Ocupă această funcţie din anul 2014.

Al zecelea cel mai puternic om al planetei este Larry Page, co-fondatorul Google.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Revista Forbes a realizat un top al celor mai puternici 75 de oameni din lume