Antena Meniu Search
x

Video Revoltă în Franţa. Solidaritate din partea cetăţenilor eleni. Au scandat "Dreptate pentru Nahel" în faţa Ambasadei francezilor din Atena

Situaţia începe să se normalizeze în Franţa, după apelurile la calm ale familiei tânărului omorât de poliţişti! Au fost din nou distrugeri şi furturi, dar n-a mai fost haosul generalizat din alte seri ci doar focare. Bunica lui Nahel cere ca legea cu privire la folosirea armelor de către poliţiştii de la Circulaţie să se schimbe. 

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 08:27

Vezi și

Ziua a fost marcată de un marş de susţinere a primarului din L'Hay-les-Roses, o suburbie din sudul Parisului. În weekend, casa acestuia a fost lovită de o maşină-berbec, iar soţia şi cei doi copii ai săi au fost răniţi.

Vincent Jeanbrun, Primarul L'Hay Les Roses: Au vrut să-mi asasineze în somn soția și copiii noștri mici și să-i ardă de vii dându-mi foc casei.

Edilul spune că protestatarii au făcut asta din cauză că a luat măsurile necesare pentru a-i împiedica să dea foc primăriei.

Vincent Jeanbrun, Primarul L'Hay-les-Roses: Este atacată democrația în sine, fiecare dintre simbolurile sale fiind astăzi vizat.

Pe acelaşi subiect

Primarul din Nanterre, suburbia în care a fost împuşcat adolescentul de 17 ani, are dubii cu privire la motivul real al revoltelor.

Patrick Jarry, Primarul Nanterre: Această cerere de dreptate a fost imediat exprimată, de parcă nu exista siguranţa că se va face dreptate. 

Situaţia s-a calmat, dar nu este exclus să mai existe proteste izolate

Gerald Darmanin, ministrul francez de intern: Ordinea publică a fost restabilită. Nu s-a terminat. Polițiștii și jandarmii vor fi în continuare extrem de mobilizați.

Francezii cu rădăcini africane spun că poliţiştii nu sunt pregătiţi aşa cum trebuie, de aceea - ori de câte ori vor să legitimeze o persoană de culoare - nu cer cartea de identitate, ci permisul de rezidenţă.

Ahmed Djamai, cetățean din Nanterre: Sunt francez, nu am avut niciodată permis de ședere francez, așa că există o problemă în pregătirea poliției, este o mare problemă.

Cetăţeni din Atena au protestat în faţa Ambasadei Franţei, în semn de solidaritate

Demonstraţii au avut loc şi în centrul Atenei unde sute de persoane s-au strâns în semn de solidaritate pentru protestatarii francezi. 

În faţa ambasadei Franţei, grecii au adus bannere pe care era scris "Dreptate pentru Nahel" şi au scandat diferite sloganuri. 

Pagubele cauzate de violenţa protestelor sunt majore. Numai în domeniul transportului public, au fost estimate pierderi de cel puţin 20 de milioane de euro. Între timp, strângerea de fonduri iniţiată pentru apărarea poliţistului care l-a împuşcat mortal pe tânărul de 17 ani a strâns mai bine de un milion de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Revoltă în Franţa. Solidaritate din partea cetăţenilor eleni. Au scandat "Dreptate pentru Nahel" în faţa Ambasadei francezilor din Atena