Antena Meniu Search
x

Rezultate optimiste pentru un vaccin Covid-19, în Statele Unite

Covid-19 poate fi învins. Primele teste clinice ale unui vaccin realizat în Statele Unite arată că sistemul imunitar al voluntarilor i-a protejat pe aceştia de coronavirus.

de Redactia Observator

la 15.07.2020, 11:37

Vezi și
  • Primii 45 de voluntari au dezvoltat anticorpi neturalizatori.
  • Reacţii adverse au fost observate în cazul a jumătate din pacienţi.

Specialiştii avertizează că au existat efecte secundare, însă reacţiile adverse au fost uşoare şi similare altor vaccinuri. Leacul ar putea să fie gata în primele luni ale anului viitor, însă organizaţiile caritabile globale se tem că ţările bogate ar putea pune monopol pe vaccinuri.

William Schaffner, medic Universitatea Vanderbit: Se pare că vaccinul a produs un răspuns imunitar viguros.

Este prima rază de speranţă după ce primii 45 de voluntari au dezvoltat anticorpi neturalizatori în sânge, la un nivel comparabil cu cel al supravieţuitorilor COVID-19.

Reacţii adverse au fost observate în cazul a jumătate din pacienţi, însă doar în cazul a trei dintre aceştia, care au primit o doză mai mare, efectele au fost mai severe.

William Schaffner, medic Universitatea Vanderbit: Aş zice că este un preţ mic de plătit pentru a fi protejat împotriva COVID. Nu este nimic care să ne împiedice să trecem la o testare clinică mai amplă.

În 27 iulie, Institutul Naţional de Sănătate american şi compania Moderna vor începe testarea a 30.000 de voluntari adulţi din toate categoriile de vârste. De altfel, vaccinul este administrat în două doze la o lună distanţă pentru a-i proteja pe cei bătrâni.

William Schaffner, medic Universitatea Vanderbit: Dacă totul decurge ca la carte, ne putem aştepta să fie gata la începutul anului, undeva în primele trei luni.

Peste 136.000 de oameni au murit şi mai mult de 3,4 milioane au fost infectaţi pe teritoriul american. Rezultatele preliminare aduc mult optimism însă la Casa Albă.

Donald Trump, preşedinte SUA: Vom avea gata un vaccin într-un timp record. Stăm foarte bine la capitolul vacccinuri.

După ce Statele Unite au achiziţionat aproape tot stocul medicamentului Remdesivir pentru următoarele trei luni, tot mai multe organizaţii non-guvernamentale globale se tem că marile puterie ar putea pune monopol pe un eventual vaccin.

Anna Marriott, reprezentant Oxfam International: Cea mai mare teamă a noastră este că vom ajunge într-o situaţie în care va avea în esenţă loc un război la licitaţie între ţările bogate care îşi permit să ajungă la înţelegeri bilaterale cu companiile farmaceutice şi vor lăsa în urmă o inegalitate uriaşă în ceea ce priveşte accesul global la vaccin.

La nivel global, aproape 30 de vaccinuri COVID-19 se află în acest moment la diferite stadii de dezvoltare. În afară de Statele Unite, China şi Marea Britanie se apropie de etapele finale ale testelor clinice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rezultate optimiste pentru un vaccin Covid-19, în Statele Unite