Antena Meniu Search
x

Video Risc de focar de holeră în Mariupol. Cadavrele sunt lăsate să se descompună pe strazi, ruşii nu au strâns toate rămășițele celor ucişi

Risc de holeră în Mariupol, oraşul ocupat de militarii lui Putin, luna trecută. S-a ajuns în această situaţie din cauza cadavrelor pe care invadatorii le lasă să se descompună pe străzi. Moscova a anunţat azi că a ocupat şi toate zonele civile din Severodoneţk, oraş pe care îl asediază de mai multe zile, şi ar fi la doar un pas să declare cucerirea regiunii Lugansk.

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 20:32

Vezi și

Aşa arată liceul din Lisichanks, după ce a fost bombardat de ruşi. În urma atacului, toate clasele au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, copii nu se afflau la cursuri.  Tot în Lisichanks, militarii  ruși au mai bombardat o piață și o școală, iar două persoane au fost rănite. Sunt raiduri care le permit invadatorilor să câştige teren în estul Ucrainei. Rusia susține că a eliberat complet zonele rezidențiale din Severodonețk şi s-ar pregăti să declare oraşul ocupat. Forţele ruse avansează şi  spre Sloviansk, la aproximativ 85 km la vest de Severodoneţk. "Până şi cel mai săracă clădire rezidenţială a fost distrusă. Nu mai există niciun acoperiş şi toată lumea a plecat, nici măcar nu au unde să se întoarcă", a declarat Nelia Tykhonovna, rezident din Sloviansk.

Volodimir Zelenski recunoaşte că ruşii sunt  mai mulţi şi că fac faţă cu greu asaltului, însă anunţă că nu vor renunţa la luptă. "Eroii noştri nu renunţă la poziţiile lor din Sivierodonetsk. Lupte de stradă înspăimântătoare continuă în oraș", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Bombele ruşilor nu mai sunt singura ameninţare pentru ucraineni. În Mariupol, ar putea fi instituită carantina pentru că, din cauza înmormântărilor în masă şi a lipsei apei potabile, există riscul apariţiei unui focar de holeră. Mai mult, nici la 3 săptămâni după ce au anunţat cucerirea oraşului, ruşii nu au strâns toate cadavrele celor ucişi pe străzi. Ar fi adunat până acum doar cadavrele militarilor ucraineni. Zeci de cadavre au fost scoase din ruinele uzinei Azovstal şi trimise la Kiev.   

Departe de linia frontului, la New York, Occidentul şi Rusia duc un alt război, cel al crizei aliemntare. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a acuzat pe Vladimir Putin că se joacă cu viaţa a milioane de oameni, care ar putea fi lăsaţi fără hrană din cauza tacticilor sale de intimidare. "Rusia este responsabilă pentru această criză alimentară. Milioane de tone de cereale și grâu blocate în containere și nave din cauza navelor de război rusești din Marea Neagră și din cauza atacului Rusiei asupra infrastructurii de transport", a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Deranjat de acuzaţii, ambsasdorul rus la ONU a ieşit din sală. "Puteţi părăsi sala. E mai uşor decât să ascultaţi adevărul, domnule ambasador", a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European. Cel puţin 22 de milioane de tone de cereale sunt în acest moment blocate în porturile Ucrainei, iar până la sfârşitul anului, cantitatea s-ar putea dubla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Risc de focar de holeră în Mariupol. Cadavrele sunt lăsate să se descompună pe strazi, ruşii nu au strâns toate rămășițele celor ucişi