Antena Meniu Search
x

Video Robotul care ne poate fura locul de muncă. "Tehnologia nu are emoții, nu are concedii medicale"

Oracolul din Delphi ar fi invidios pe noua tehnologie. Un program denumit Chat GPT are răspuns la aproape orice întrebare. Poate părea un vis....sau un coşmar pentru mulţi dintre noi. Jurnalişti, scriitori, lucrători comerciali sau programatori, cu toţii putem fi ajutaţi sau.... înlocuiţi de roboți. Specialiştii trag însă un semnal de alarmă: programul reprezintă un pericol pentru creativitatea copiilor.

de Redactia Observator

la 02.02.2023, 22:23

Vezi și

Sebastian Mîndroiu, arhitect: "Vreau să aflu dacă acest robot ne va înlocui în toate meseriile. Cred că 80% dintre meserii, lucrător comercial, scriitor, jurnalist, arhitect de interior sau program." 

"Fă-mi un spot publicitar la cea mai bună înghețată"

"Ce-a ieșit?"

"V-ați săturat de înghețată banală? Avem ceva special pentru dumneavoastră, imaginează-ți ciocolata caldă, cremoasa si delicioasa, perfecta pentru zilele toride de vară. Lasă-te pradă tentației și încearc-o pe cea mai bună!"

Pe acelaşi subiect

Nu e rău deloc! Programul Chat GPT a livrat în câteva secunde. Îi mai lansăm o provocare: la aceasta companie de design interior, 20 de arhitecţi au avut de randat imagini pentru amenajarea unui restaurant cu tematică inspirată dintr-un film. Zis si facut!

Radu Călin,arhitect: "Cu ajutorul robotului, am reușit să generăm o sută de imagini, iar dacă am fi făcut asta cu metoda convențională, am fi reușit să facem imaginile într-o lună. Diferența de timp este incredibil de mare."

Nu are în plan să îi dea afară pe creativii din firmă, dar confirmă că eficienţa unui astfel de soft ar fi infinit mai mare.

Mihaela Forgaciu, expert HR: "Angajatorii, indiferent că vorbim despre industria bancară, industria construcțiilor, hoteliera, se bucură întotdeauna că tehnologia este mai ieftină decât angajații. Tehnologia nu are emoții, nu are concedii medicale sau lipsa de motivație."

Experții trag un semnal de alarmă

Roboţelul are şi el slăbiciunile lui: a dat erori la flirtul pe aplicațiile de dating. Discuţiile create de inteligenţa artificială par stupide, spun utilizatorii.

"Nu mai folosiţi CHAT GPT! Chat GPT e minunat, dar există totuşi şi o mică problemă- detectorul de inteligenţă artificială!"

Florea Andrei, profesor de informatică: "Momentan este la început aplicația de inteligență artificială, dar țineți cont că inteligența artificială se poate dezvolta pe parcurs, când interactionează cu oamenii."

Creatorul aplicaţiei, Sam Altman, are o avere de aproape 250 de milioane de dolari, iar compania fondată alături de Elon Musk, este evaluata acum la 29 de miliarde de dolari datorită robotului.

La şcoală, elevii sunt în extaz. Profesorii lor nu prea: nu mai ştiu exact ce evaluează. 

Creativitatea tinerilor e pusă în pericol, aşa că mai multe universități internaționale interzic practica. În plus, hackerii care puteau fi prinși cu traduceri eronate sau greșeli gramaticale în mesaje, folosesc acum astfel de programe pentru atacurile cibernetice. Inclusiv fondatorul aplicației se gândește că inteligenţa artificială se va întoarce împotriva oamenilor, mai ceva ca-n filmul SF Terminator. Altman s-a pregatit deja pentru "Ziua Apocalipsei" cu buncăr, arme, aur și medicamente puse bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Robotul care ne poate fura locul de muncă. "Tehnologia nu are emoții, nu are concedii medicale"